Sociaal wetenschapper Laurens Buijs: Vreselijk gênant, als men alleen kan huilen en weglopen als er kritiek komt op genderreligie

Sociaal wetenschapper Laurens Buijs: Vreselijk gênant, als men alleen kan huilen en weglopen als er kritiek komt op genderreligie

Sociaal wetenschapper Laurens Buijs heeft onlangs gepleit voor meer moed en weerbaarheid binnen de LHBTI-beweging. Buijs bekritiseert het weglopen bij een bijdrage van FVD in de gemeenteraad van Arnhem over genders als een teken van zwakte. Hij stelt dat het de LHBTI-beweging aan zelfreflectie en moed ontbreekt om de kritiek op de "doorgeslagen genderreligie" in Nederland aan te pakken.

Buijs heeft gelijk. Het weglopen bij kritiek getuigt van zwakte en onvermogen om de discussie aan te gaan. Het is van belang dat de LHBTI-beweging zichzelf in de spiegel durft te bekijken en kritisch nadenkt over de eigen standpunten en acties. Het weglopen bij kritiek zal de discussie niet bevorderen, maar juist tot polarisatie en onbegrip leiden.

In plaats daarvan moeten we als samenleving juist het gesprek aangaan over genders en seksualiteit, en een open houding hebben tegenover verschillende opvattingen hierover. Het is begrijpelijk dat sommigen zich zorgen maken over de 'wokewaanzin' die soms lijkt door te slaan, maar het is niet de oplossing om weg te lopen bij kritiek of andere meningen.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Dit wordt nog wat als bij elk debat over een zwaar maatschappelijke kwestie groepen weg gaan lopen. Dat kan zomaar gebeuren omdat ons land wordt bestuurt door een stelletje mietjes. Van hoog tot laag een generatie die alleen maar kan janken en huilen. Schamen deze volidioten zich nergens meer voor? Ik hoop dat dit zielige zooitje zich realiseert dat als Nederland ooit in Oekraïense toestanden terecht komt we reddeloos verloren zijn. Door het buitenland worden we al uitgelachen. Dit soort volk moet men links laten en voortaan uitsluiten voor bestuursfuncties. If you can't stand the heat, get out of the kitchen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties