Bam! Huisarrest Andrew Tate en Tristan Tate opgeschort

Bam! Huisarrest Andrew Tate en Tristan Tate opgeschort

Buitenlandaug 04, 13:00
Een grote overwinning vandaag voor Andrew Tate en zijn broertje Tristan. Een Roemeense rechter heeft het huisarrest van de broers namelijk beëindigd. Het staat de twee vrij om dingen te doen in Roemenië, te gaan winkelen, naar een café te gaan, te gaan wandelen en te sporten. Ze mogen Roemenië logischerwijs niet verlaten, maar dat is de enige beperking.
Al maanden horen wij dat de rechtszaak van Roemenië tegen Andrew Tate en Tristan Tate eigenlijk bij voorbaat al gewonnen is. Andrew, die vooral bekend is geworden omdat hij zich hard maakt voor een buitengewoon masculiene cultuur waarin mannen het voor zichzelf opnemen, zichzelf verrijken, verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven en lijf, en die volgens critici "vrouwonvriendelijk" is, zou een vrouwenmisbruiker eersteklas zijn. Een mensenhandelaar zelfs. En broer Tristan zou hem daar bij geholpen hebben.
Maar de rechtszaak tegen de twee heren gaat steeds langzamer. Eerst moesten ze maanden in de gevangenis blijven zonder dat er aanklachten kwamen. Daarna moeten ze naar huis, in huisarrest. Ze mochten het huis niet uit. Maar hoefden ook niet meer in de gevangenis te zitten - omdat de zaak door de aanklager wel heel langzaam werd opgebouwd.
Nou, vandaag is er weer een nieuwe ontwikkeling. De Tates hadden beroep aangetekend tegen het bevel tot huisarrest. Dat beroep hebben ze vandaag gewonnen.
Een Roemeense rechter heeft vrijdag laten weten dat ze losgelaten moeten worden. De zaak tegen hen is nu bij een rechter, die 60 dagen de tijd heeft om te bepalen of die juridisch goed in elkaar zit. De rechtszaak zelf zal niet beginnen totdat dit proces is afgerond.
Volgens de nieuwe uitspraak mogen de Tate-broers hun huis vanaf nu gewoon verlaten. Maar ze moeten wel in Boekarest en/of de gemeente erom heen blijven. Ook moeten ze zich regelmatig melden bij de politie én is het ze niet toegestaan om contact op te nemen met de vrouwen die zeggen dat ze hun slachtoffers zijn.

Andrew Tate: 'Naar de moskee!'

Andrew Tate heeft na de uitspraak direct gereageerd op het besluit van de rechter. "Na 10 maanden, waarvan 3 in de gevangenis en 7 thuis. Na 15 miljoen euro's in inbeslagnames door de overheid. Na een aanklacht die op niets gebaseerd is... Werd het document doorgestuurd naar een rechter die zegt dat het zwak is en gebaseerd op indirect bewijs."
"Ik ben uit huisarrest gelaten maar moet in Roemenië blijven," aldus Andrew.
Zijn toekomstplannen? Simpel. "Naar de Moskee. Alhamdulilah."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard zijn we tróts op mannelijkheid én geloven we dat iedereen recht heeft op een eerlijk juridisch proces - zéker mensen die overduidelijk het doelwit zijn van een campagne van de Deugers. Bij ons vind je dus alleen neutrale berichtgeving over de Tate-broers. Eerlijke berichtgeving. Geen haat. Helaas betekent dat in deze tijden dat we gestraft worden door Big Tech en adverteerders... wat de reden is dat we jouw hulp nodig hebben. Steun DDS! Doneer via BackMe en help DDS tegenwicht te bieden aan de Tate- én mannenhatende media.

Tristan Tate: 'Losers!'

Ook Tristan Tate heeft gereageerd op X. In zijn verklaring haalt hij hard uit naar "de losers" die hem en Andrew bij voorbaat al veroordeeld hebben.
"De rechters hebben me uit huisarrest gehaald," aldus Tristan Tate. "Het maakt niet uit hoe vaak haters nep-screenshots op X zetten. Stel je voor dat je 2 jaar lang een account runt waarop je oude video's publiceert en waarop je zegt dat ik 'schuldig' ben. Losers."
"Gerechtigheid is gerechtigheid. De wet is de wet. Bewijs is bewijs. Ik ben vrij."
Natuurlijk is hij nog niet helemaal vrij: er moet nog gekeken worden a) of de rechtszaak echt begint en zo ja b) wat de uitkomst daarvan zal zijn. Maar het moge duidelijk zijn dat vandaag wel degelijk een overwinning is voor de Tate broers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten