Boze truckers blokkeren na Canada nu ook Nieuw-Zeeland met konvooi van honderden auto´s

Boze truckers blokkeren na Canada nu ook Nieuw-Zeeland met konvooi van honderden auto´s

Truckersprotest tegen verplichte vaccinatie in Nieuw-Zeeland. Bron: Everyonephoto Studio / Shutterstock

Honderden vrachtwagens, auto´s motoren blokkeren de straten rondom het parlement van Nieuw-Zeeland. Duizenden demonstranten uit het hele land verzamelen zich om in de hoofdstad Wellington te demonstreren tegen de coronamaatregelen, waaronder de vaccinatieplicht.

In de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington is -in navolging van Canada- een groot protest uitgebroken tegen de invoering van een verplicht coronavaccin. Straten worden geblokkeerd en rondom het parlementsgebouw worden speeches gehouden door demonstranten.

Het protest valt samen met de opening van het Nieuw-Zeelandse parlementaire jaar. Maandag werd in de Australische hoofdstad Canberra een soortgelijke actie gehouden. Ook in de Canadese hoofdstad Ottawa is het al dagen onrustig. Daar heeft de in het nauw gedreven premier Justin Trudeau zelfs de noodtoestand uitgeroepen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties