belgian flag flying over city in belgium

Brandstichting bij kleuterscholen in Charleroi vanwege controversieel "Evras"-decreet

Buitenlandsep 13 2023, 17:00
Het gedoe rondom seksuele voorlichting op scholen, vergelijkbaar met het beruchte "lentekriebels" programma in Nederland, heeft nu ook België verdeeld. Afgelopen nacht werden vier kleuterscholen in Charleroi het doelwit van brandstichting en vandalisme. De lokale politie heeft bevestigd dat er brandversnellers zijn gevonden in de nabijheid van de scholen, wat wijst op opzettelijke brandstichting. Daarnaast werd er graffiti aangebracht op de schoolgebouwen met verwijzingen naar 'Evras', een nieuw decreet over seksuele opvoeding.
Het Evras-decreet, voluit 'Education à la vie relationnelle, affective et sexuelle', werd onlangs goedgekeurd door het parlement van de Franse Gemeenschap. Het decreet introduceert verplichte lessen over seksualiteit, relaties en bijbehorende emoties vanaf het zesde leerjaar tot en met het vierde jaar in het middelbaar onderwijs. Leerlingen zullen nu verplicht twee uur per jaar worden onderwezen over deze onderwerpen.
Hoewel de intentie van het decreet is om open gesprekken te bevorderen en de bewustwording te vergroten, heeft het ook geleid tot verdeeldheid en protest. Sommigen beschouwen de lessen als "seksuele propaganda" en uiten hun bezorgdheid over de inhoud en de verplichte aard ervan.
Ook vanuit islamitische kringen is er veel kritiek op deze beruchte seksuele voorlichting. Mensen met allerlei verschillende (culturele)achtergronden raken steeds vaker gefrustreerd door de manier waarop dit aan veel te jonge kinderen wordt opgelegd. Hoewel vandalisme en brandstichting geen passende reactie zijn, wordt het steeds duidelijker dat een groeiend aantal mensen helemaal klaar is met deze ontwikkeling.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De politie in Charleroi heeft de zaak in onderzoek genomen en benadrukt dat dit incident een politieke lading heeft. Het parket van Charleroi zal naar verwachting verdere stappen ondernemen. Tot op heden zijn er nog geen verdachten geïdentificeerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten