Brekend: Staatsgreep verijdeld in Duitsland, 25 coupplegers opgepakt!

Brekend: Staatsgreep verijdeld in Duitsland, 25 coupplegers opgepakt!

Het klinkt ongeloofwaardig maar er is in Duitsland een staatsgreep verijdeld. Er zijn 25 mensen opgepakt die een coup aan het beramen waren in Duitsland en ze zijn natuurlijk van extreemrechtse snit. Zij waren van plan om de Reichstag te bestormen. En dat in een buurland, we leven in tumultueuze tijden.

Het lijkt op een script van een rampenfilm. Zo leest het ook als je het Twitterverslag van de Duitsland NOS correspondent Wouter Zwart leest: "In Duitsland is een grote anti-terrorismeactie bezig. Invallen in 130 woningen. Politie en speciale eenheden zoeken zo’n mensen van wie er ongeveer 25 al zouden zijn opgepakt. Verdachten verkeren in extreemrechtse kringen met uitgebreide plannen de Duitse overheid omver te werpen. Duitse media spreken van een van de grootste anti-terrorismeoperaties in jaren. Zou o.a. gaan om (ex-)militairen, een voormalig AfD-parlementslid en een prins van een oud Duits adellijk geslacht. Rijksburgers, complotdenkers etc. Zouden plannen hebben gehad bondsdag te bestormen. Er lagen zelfs plannen voor een kabinet, waarbij verschillende personen in het netwerk na een succesvolle machtsovername ministersposities zouden krijgen toegewezen.''

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Natuurlijk beginnen de eerste mensen al hun vraagtekens te plaatsen bij het coupverhaal. Ondernemer Erik de Vlieger vindt het onwaarschijnlijk en twittert: ''Opgericht in november 2021 dus binnen een jaar konden ze de Duitse regering omver werpen. Geloof je het zelf?''

Het kan de machthebbers in Duitsland goed uitkomen. Het is de ideale stok om mee te slaan. De roep om AfD te gaan verbieden zal weer luider gaan klinker dan ooit te voren. Ook de bewegingsvrijheid van ''complotdenkers'' (Red. tegenstanders van het overheidsbeleid) zal best een kunnen worden ingeperkt. Dit verhaal krijgt zeker nog een staartje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties