Attje Kuiken (PvdA): 'Kabinet moet nu beslissen of na 2023 prijsplafond blijft bestaan'

Attje Kuiken (PvdA): 'Kabinet moet nu beslissen of na 2023 prijsplafond blijft bestaan'

PvdA-leidster Attje Kuiken wil dat het kabinet onmiddellijk een besluit neemt over voortzetting van de zogenaamde 'energiesteun.' Dit zegt ze omdat experts waarschuwen dat energie direct onbetaalbaar wordt voor hele volksmassa's als bijvoorbeeld het prijsplafond verdwijnt.

WNL Vandaag laat weten dat een stel experts zich ernstig zorgen maakt over de toekomst. Als de 'energiesteun' verdwijnt vallen heel veel gezinnen namelijk in een financiële energiehel.

Volg mij op Twitter.

Ze kunnen het dan gewoon niet meer betalen en komen letterlijk in de kou én in het donker te zitten.

Attje Kuiken vindt dat het kabinet in actie moet komen. Want, zegt ze, als de 'steun' niet blijft, dan krijgen horden Nederlanders echt een koopkrachtprobleem - veel meer dan het geval nu al is.

Attje Kuiken (PvdA): 'Kabinet moet nu beslissen of na 2023 prijsplafond blijft bestaan'

Maar in de video van WNL hierboven zie je dat VVD-Tweede Kamerlid Silvio Erkens daar niet aan wil. Hij noemt het prijsplafond een "bazooka" die je niet al te lang kunt inzetten. "Daar gaat tientallen miljarden in [zitten] volgend jaar, en dat kunnen we niet ophoesten met elkaar elk jaar. Ik vind het wel uitlegbaar op de korte termijn dat te doen. Volgend jaar is het logisch. Maar je wilt na die periode kijken: hoe kan dat gericht?"

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Oftewel, deze VVD'er vertelt ons dat voor heel veel mensen de energieprijzen na 2023 significant duurder worden. Vervolgens wil de VVD ongetwijfeld dat alleen een onderklasse die dan écht financieel geruïneerd wordt geholpen wordt. De middenklasse en bovenste middenklasse kunnen die nieuwe prijzen dan wél net betalen - hoewel het betekent dat hun manier van leven radicaal verandert, maar ze hoeven niet in een koud en donker huis te zitten - en dat is afdoende voor de coalitiepartijen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer