434870186 7907d71335 c

Britten halen hun neus op voor elektrische auto's: Dat is de schuld van Rowan Atkinson

Buitenlandfeb 08, 21:00
In het Verenigd Koninkrijk, dat eens de bakermat van industriële vooruitgang was, lijkt de overstap naar elektrische voertuigen (EV's) meer op een hobbelige rit over een landweg vol gaten dan op de beloofde snelweg naar de toekomst. En wie krijgt de schuld? Niet de overheid met haar wirwar aan beleidslijnen, niet de exorbitante prijzen van EV's, maar Rowan Atkinson, Brits nationaal icoon en de man achter de in de hele wereld geliefde Mr. Bean bericht Bright.
Ja, u leest het goed. De acteur, die ooit zelf een fervent autofanaat was, heeft blijkbaar de Britse bevolking op een bepaalde gedachte gebracht door zijn verdoemende kritiek op elektrische voertuigen. In een opiniestuk dat vorig jaar in The Guardian verscheen, onthulde Atkinson zijn groeiende frustratie over EV's en bekritiseerde hij de overhaaste transitie naar elektrisch rijden die ons door de strot wordt geduwd. Het gevolg? Een rapport van de Green Alliance wijst met de vinger naar Atkinson voor het ondermijnen van de publieke opinie over elektrische auto's.
Maar laten we wel wezen, is het echt rechtvaardig om Atkinson als zondebok te gebruiken voor het falen van een hele industrie om de harten en portemonnees van het Britse publiek te winnen? Het is gemakkelijker om een beroemdheid de schuld te geven dan te erkennen dat de echte problemen dieper liggen. Hoge prijzen, een gebrek aan infrastructuur, en een overheid die lijkt te flip-floppen met haar beleid, zijn de ware boosdoeners achter de trage adoptie van EV's.
Het is ironisch dat in een tijd waarin de Britse overheid trots aankondigt dat tegen 2035 alle nieuwe auto's elektrisch moeten zijn, het volk terugschrikt voor deze toekomstvisie. Misschien is het tijd dat de beleidsmakers en de Green Alliance minder tijd besteden aan het bekritiseren van critici zoals Atkinson, en meer tijd aan het adresseren van de legitieme zorgen die veel Britten hebben over elektrisch rijden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
In plaats van Atkinson te demoniseren voor zijn eerlijke mening, zou de focus moeten liggen op het betaalbaar en praktisch maken van elektrische voertuigen voor iedereen. Tot die tijd blijft de saga van de elektrische auto in het VK een les in hoe niet te innoveren in een tijdperk van klimaathysterie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten