mkr32624 volker wissing eroffnung schiersteiner brucke

Duitsland vreest nadelige gevolgen van EU importheffingen op Chinese elektrische auto's

EUokt 18 2023, 14:00
Duitsland vreest nadelige gevolgen als de Europese Unie importheffingen oplegt voor elektrische auto's uit China. De verkeersminister, Volker Wissing, benadrukt dat protectionistische maatregelen de Duitse economie en haar prominente automerken zouden kunnen schaden. De Duitse economie staat erom bekend afhankelijk te zijn van open markten en internationale handel. Het land, met zijn iconische automerken zoals BMW, Volkswagen en Mercedes-Benz, beschouwt China als een van de belangrijkste afzetmarkten voor hun voertuigen.
De populariteit van Duitse luxeauto's in China, zoals de Mercedes S-Klasse, is een bewijs van het belang van de Duitse auto-industrie in de Chinese markt. Toch hangt er een donkere wolk boven deze relatie, aangezien de Europese Commissie onlangs een onderzoek heeft aangekondigd naar vermeende subsidies die de Chinese overheid heeft verstrekt aan Chinese fabrikanten van elektrische auto's. Dit onderzoek heeft als doel vast te stellen of de Chinese producenten een oneerlijk concurrentievoordeel hebben ten opzichte van Europese autofabrikanten.
Dit onderzoek, dat naar verwachting ongeveer een jaar zal duren, heeft ook implicaties voor westerse autofabrikanten, zoals BMW, die auto's in China produceren en naar Europa exporteren. Als het onderzoek bewijs van oneerlijke concurrentie oplevert, kan de Europese Commissie overwegen om extra invoerrechten op te leggen voor auto's die in China zijn vervaardigd. Dit zou niet alleen de Chinese fabrikanten treffen, maar ook de Duitse automerken die hun productieactiviteiten in China hebben geïntensiveerd.
De Duitse verkeersminister Volker Wissing waarschuwt tegen deze protectionistische maatregelen en pleit voor een gelijk speelveld zonder subsidies of belastingen. Hij benadrukt dat de Duitse economie en haar auto-industrie het meest zullen lijden onder handelsbelemmeringen. Open markten zijn cruciaal, ook voor Nederland, het behoud van gezonde concurrentie is een prioriteit.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten