afbeelding van whatsapp op 2023 10 18 om 095039 24b62079

NRC in verlegenheid: Meeus verliest journalistieke integriteit met ongepaste Orban vergelijking

Mediaokt 18 2023, 15:00
In de wereld van serieuze journalistiek zou je verwachten dat historische feiten met respect worden behandeld. Maar NRC-journalist Tom-Jan Meeus dacht daar blijkbaar anders over. Met een stuitend gebrek aan historisch besef en een overduidelijke agenda, heeft Meeus zich verlaagd door de Hongaarse premier Viktor Orban te vergelijken met de collaborerende Hongaarse premier Bardossy uit de Tweede Wereldoorlog, alleen omdat Orban een ontmoeting had met Poetin. Gekker moet het niet worden!
Het is werkelijk een gotspe om Poetin en Hitler met elkaar te vergelijken op X, en nog erger om Orban, een democratisch gekozen leider, te vergelijken met een man die handjeklap speelde met de grootste massamoordenaar uit de geschiedenis. De vraag rijst: hoe laag kun je gaan als journalist?
Wat Meeus hier probeert is niets minder dan geschiedvervalsing en pure demagogie. Door zulke ongefundeerde vergelijkingen te maken, laat hij zien dat hij zijn journalistieke integriteit volledig overboord heeft gegooid. En het ergste is, dat hij dit doet in een gerenommeerd medium als het NRC. Met zulke journalisten aan boord kan je het NRC echt afschrijven als een serieus nieuwsmedium.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het wordt tijd dat journalisten zoals Meeus zich realiseren dat ze met dit soort stunts niet alleen zichzelf, maar ook hun medium en de journalistiek als geheel in diskrediet brengen. Het publiek verdient beter dan deze onzinnige en respectloze vergelijkingen. Shame on you, Tom-Jan Meeus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten