portraitfactorynl de dagelijkse standaard 157

Thierry Baudet zet tijdens interview met de Volkskrant de puntjes op de i

Politiekokt 18 2023, 16:00
In het gisteren verschenen interview met de Volkskrant liet FVD-lijsttrekker Thierry Baudet zien waarom zijn partij zo fundamenteel anders is dan de gevestigde orde, inclusief de zogenaamde "rechtse" partijen zoals VVD, PVV, JA21 en BVNL.
Het begint al bij het feit dat de VVD, in tegenstelling tot Forum, niet achter het idee van een referendum staat. Maar Baudet ging verder dan dat. Hij onderscheidde FVD op tal van andere punten, zoals hun houding ten opzichte van de corona-crisis, Oekraïne en de 'transgender-indoctrinatie' bij kinderen.
Maar het meest unieke kenmerk van FVD? Hun maatschappelijke betrokkenheid. Waar andere partijen enkel praten, creëert FVD daadwerkelijk. Denk aan een school, een tijdschrift, een app, een festival en een talkshow (Forum Inside red.). En met al die zaken blijft Baudet de hand reiken naar andersdenkenden. Dat ze die hand vaak weigeren, zegt misschien meer over hen dan over hem.
De Volkskrant probeerde, zoals verwacht, Baudet in de verdediging te drukken met een reeks verwijten en beschuldigingen. Van zijn kritiek op bepaalde politici tot de veronderstelde connectie tussen de schutter in Rotterdam en FVD. Baudet parreerde met de finesse die we van hem gewend zijn, en maakte duidelijk dat hij niet van plan is zich te verontschuldigen voor de acties van individuen buiten zijn controle.
Wat vooral opviel, was Baudet's standvastigheid op het onderwerp corona en vaccinatie. Waar andere politici buigen onder de druk, blijft Baudet kritische vragen stellen. Hij weigert mee te gaan in de heersende angstcultuur en blijft de maatregelen bekritiseren als 'overtrokken'.
Baudet's houding ten opzichte van Rusland was ook opmerkelijk, waarbij hij weigerde het land blind te demoniseren zoals zoveel andere Westerse politici doen. Zijn benadering van kwesties zoals de maanlanding en 9/11 onderstreept nog eens het belang van kritisch denken en het stellen van vragen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Al met al toont dit interview de kern van wat FVD en Baudet onderscheidt in het huidige politieke landschap: het onvermoeibare streven naar waarheid, het daadwerkelijk creëren van verandering en het voortdurende verzet tegen de status quo. Waar anderen falen, stijgt FVD boven de massa uit. En dit interview bewijst dat wederom. Daarom is dit zeker een lezenswaardig interview.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten