shutterstock 2238663609

Franse minister beschuldigt voetbalster Karim Benzema van banden met terreurorganisatie Moslimbroederschap

Buitenlandokt 18 2023, 17:00
Het lijkt wel een scenario uit een slechte film. Karim Benzema, voormalig sterspeler van Real Madrid en nu schitterend voor het Saoedische Al-Ittihad, zit plotseling in het midden van een internationaal schandaal. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, beschuldigt hem namelijk van banden met het beruchte Moslimbroederschap, een islamitische beweging die door Frankrijk als een terreurorganisatie wordt beschouwd schrijft de Telegraaf.
"We zijn er allemaal van op de hoogte dat mijnheer Karim Benzema nauw contact heeft met het Moslimbroederschap", stelde Darmanin op de Franse nieuwszender CNews. Een zware beschuldiging, zeker in een tijd waarin het terrorisme in Europa weer de kop op lijkt te steken.
Maar waar komen deze beschuldigingen vandaan? Het lijkt erop dat de recente steunbetuiging van Benzema aan de Palestijnen op sociale media de directe aanleiding was. De voetballer schreef: „Al onze gebeden gaan uit naar de inwoners van Gaza, die opnieuw het slachtoffer zijn geworden van onrechtvaardige bombardementen waarbij geen vrouwen of kinderen worden gespaard.” Op zich een sentiment dat door velen gedeeld zal worden, maar in de ogen van Darmanin blijkbaar reden genoeg om hem te linken aan een radicale beweging.
Het is een complexe en gevaarlijke situatie. Zeker, elke persoon heeft het recht om zijn mening te uiten en zijn steun te betuigen aan een zaak waarin hij gelooft. Maar als dat wordt geïnterpreteerd als een teken van radicalisering of als bewijs van banden met terreurorganisaties, dan wordt de situatie ronduit zorgwekkend.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Wat de waarheid ook mag zijn, één ding is zeker: deze zaak gaat nog voor veel ophef zorgen in de voetbalwereld en daarbuiten. En het is te hopen dat de waarheid snel boven water komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten