dom tower g342475290 1920

Utrecht's icoon ‘gekaapt’ door extremisten: schaamteloze Palestijnse vlag projectie

Binnenlandokt 18 2023, 18:00
Utrecht, een stad met een rijke geschiedenis, is het toneel geworden van een brutale actie door extreemlinkse actievoerders. Het historische symbool van de stad, de Domtoren, werd gisteravond 'gekaapt' door extremisten van de ecocommunistische klimaatbeweging Extinction Rebellion (XR). Hun keuze van protest? De Palestijnse vlag.
Wat begon als een rustige avond veranderde plotseling toen rond 20:10 uur een projectie van de Palestijnse vlag groots op de Domtoren verscheen. Maar wat denken deze extremisten wel niet? Waarom kozen ze voor dit icoon van Utrecht om hun politieke agenda te pushen?
Viktor, één van de extremisten, probeert het te rechtvaardigen in het AD: "Het is een beetje een middelvinger," zegt hij zonder schaamte. Hun doel? Kritiek leveren op de steun voor Israël en zogenaamd 'solidariteit tonen met het Palestijnse volk'. Ze lijken te vergeten dat terwijl zij hier in alle vrijheid hun acties kunnen uitvoeren, dergelijke vrijheden in bijvoorbeeld Gaza en andere islamitische landen ver te zoeken zijn.
De politie, duidelijk verrast door deze brutale stunt, zette een helikopter in. "Ze hebben wel vijf keer rondjes om ons heen gevlogen," verklaarde Viktor, die het blijkbaar amusant vond. Deze actie was niet alleen een provocatie richting de Nederlandse samenleving, maar ook een duidelijke uitdaging naar de autoriteiten toe.
XR claimt geschokt te zijn door recente geweldsuitbarstingen en zegt mensenrechtenschendingen aan beide kanten af te keuren. Toch kiezen ze er schaamteloos voor om deze actie uit te voeren, terwijl ze weten dat het projecteren op de Domtoren zonder toestemming niet toegestaan is. "Het valt in ons optiek onder het demonstratierecht," probeert Viktor nog. XR heeft met deze actie duidelijk kleur bekent en dat schept duidelijkheid.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De vraag blijft: Waar ligt de grens? Hoever mogen deze activisten gaan met hun provocaties? Het is duidelijk dat XR bereid is de grenzen van het toelaatbare op te zoeken en te overschrijden. Het is aan de autoriteiten om hier een duidelijk standpunt over in te nemen. Het Nederlandse publiek kijkt toe en wacht af.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten