martin bosma pvv tweede kamer 1102

Bosma valt CDA's 'fatsoen' aan: DENK de hand schudden, maar de PVV negeren

Politiekokt 18 2023, 19:00
Martin Bosma, één van de betere debaters van ons parlement, heeft wederom zijn punt gemaakt. In een interruptiedebat met CDA'er Inge van Dijk heeft Bosma het zogenaamde 'fatsoen' van het CDA flink onder de loep genomen. Met zijn welbekende snedigheid heeft hij de inconsequentie van het CDA feilloos blootgelegd: samenwerken met DENK in Den Haag, maar tegelijkertijd de PVV uitsluiten. Dat is niet te rijmen. 

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Bosma nam geen blad voor de mond. "Het CDA sluit mijn partij uit. Het CDA sluit de partij uit van afgehaakt Nederland," stelde hij vast. De PVV, die al jaren een belangrijke stem vertegenwoordigt in de Nederlandse politiek, wordt stelselmatig door het CDA genegeerd. En dat terwijl het CDA in Den Haag wel handjeklap speelt met DENK, een partij die volgens Bosma overduidelijk onfatsoenlijk handelt.
Het werd nog pittiger toen Bosma refereerde aan een foto van meneer Kuzu van DENK met een fondsenwerver van de terreurorganisatie Hamas. Met zijn gebruikelijke flair gooide Bosma nog wat zout in de wonde door te zeggen dat de hele CDA-fractie na de volgende verkiezingen wel in een Volkswagen kevertje zou passen.
Van Dijk's respons? Een zwak: "Wij gaan niet over de samenwerkingen van lokale CDA-afdelingen." Bosma pareerde dat makkelijk: "Het is toch vreemd dat je aan de ene kant de zedenmeester bent van wat wel en niet fatsoenlijk is en dat je niet verder komt dan "daar gaan ze zelf over" als het over je eigen partij gaat?"
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Dit debat toonde wederom aan dat Bosma geen enkel probleem heeft om de inconsequenties en hypocrisie van gevestigde partijen als het CDA bloot te leggen. En het CDA? Ze houden zich vast aan hun "fatsoen", maar Bosma heeft laten zien dat dit 'fatsoen' wel heel selectief wordt toegepast. Wat een schouwspel!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten