Martin Bosma: 'Bij het partijverbod-debat staat FVD op het menu... daarna zijn wij aan de beurt'

Politiekjun 27 2023, 21:15
Het is bijna niet te geloven, maar PowNed heeft zowaar gesproken met partijen die niet te spreken zijn over het initiatief van de mainstream partijen om een gesprek te houden over het verbieden van FVD. En ja, dat item levert goede input op. Met name PVV'er Martin Bosma fileert deze actie van het partijkartel totaal.
PowNed sprak met Thierry Baudet (FVD), Wybren van Haga (BVNL) én Martin Bosma (PVV) over het 'rondetafelgesprek' dat morgen gehouden wordt over het verbieden van FVD. Zogenaamd gaat dat om het 'weerbaar maken van de democratie,' maar dat is natuurlijk flauwekul. Het doel is om die democratie te beperken.
De NPO-omroep vroeg Van Haga, die eerder opstapte bij FVD vanwege een verschil van mening, of er een 'kern van waarheid' zit in de beschuldigingen dat de partij "extreem" is.
"Nee, natuurlijk niet," was het heldere antwoord van Van Haga. "Iedereen moet kunnen zeggen wat hij wil. De grenzen worden bepaald door het strafrecht." Daar komt bij, zei Van Haga, dat het bijzonder zorgwekkend is wat er nu gebeurt in Nederland: dat er democratisch gekozen politieke partijen hun best doen om een andere democratisch gekozen politieke partij te verbieden. "Dat is echt absurd. Dat is levensgevaarlijk," aldus de BVNL-baas.
Bosma was het daarmee eens en voegde toe dat wat er nu gebeurt niet alleen een aanval is op FVD, maar ook op ándere partijen. Want, zei hij, als die linkse partijen hun zin krijgen met FVD, dan is de PVV "daarna aan de beurt." Met andere woorden, als er een partijverbod komt op FVD, dan volgt de PVV daarna. En daarna wellicht BVNL... net zolang tot er geen enkele partij meer over is die échte oppositie voert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten