screen shot 2022 09 20 at 10

Marcel de Graaff (FVD) haalt uit: "Elektrische auto’s niet zo groen als ze lijken!"

EUsep 18 2023, 16:30
Er heerst grote verontwaardiging in het Europarlement, vooral vanuit de hoek van de FVD en AFD. Europarlementariër Marcel de Graaff heeft de handschoen opgepakt en stelt de controversiële vraag: "Zijn elektrische auto's werkelijk het groene wondermiddel waarvoor ze worden aangezien?" Volgens diverse publicaties lijkt dit namelijk verre van de waarheid.
Meerdere bronnen suggereren dat, vanwege de zware belasting van grondstoffen in hun productieproces, elektrische auto's niet zo milieuvriendelijk zijn als de groene lobby ons wil laten geloven. Sterker nog, traditionele benzine- en dieselvoertuigen zouden in sommige opzichten zelfs 'schoner' zijn. Het lijkt haast ironisch: decennia van pleidooien voor het vergroenen van ons wagenpark zouden weleens gebaseerd kunnen zijn op halve waarheden.
Alsof dat nog niet schokkend genoeg is, wijst De Graaff op de duistere keerzijde van de elektrische auto-industrie: de erbarmelijke omstandigheden waaronder kobalt - een essentieel ingrediënt voor de batterijen - wordt gedolven. Met kinderarbeid en inhumane arbeidsomstandigheden als norm in sommige mijnen, stelt De Graaff terecht de vraag: “Is dit de ‘schone’ toekomst die we voor ogen hebben?”
Met deze achtergrond confronteert de FVD Europarlementariër de Europese Commissie rechtstreeks:
  • Dient het EU-beleid rond elektrische auto's en de restricties op conventionele auto's dringend herzien te worden?
  • Wie zijn de werkelijke winnaars in dit verhaal?
  • En vooral, waarom houdt de Commissie relevante data en correspondentie hierover onder de pet?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we wél hard en uitgesproken. Daarom lees jij DDS graag... maar het betekent ook dat we afhankelijk zijn van jouw steun om DDS overeind te houden. Steun ons! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons altijd uitgesproken, gepassioneerd en fel te blijven.
Hoewel het nog afwachten is op een officiële reactie van de Commissie, is één ding duidelijk: FVD is niet van plan zich stil te houden over deze onthullingen. Marcel de Graaff verdient samen met AFD'er Joachim Kuhs lof voor het aan de kaak stellen van deze zorgwekkende situatie. Het wordt hoog tijd dat het Europese publiek de volledige waarheid krijgt over wat er werkelijk speelt in de wereld van de 'groene' auto-industrie. De Dagelijkse Standaard zal de ontwikkelingen op de voet volgen en u op de hoogte houden van alle updates in deze kwestie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten