screen shot 2023 03 10 at 100642

Bizar! Huichelachtige socialist Kwint valt MKB'ers aan: 'Wat zegt het over je verdienmodel als je werknemers arm zijn?'

Politieksep 18 2023, 17:30
De politiek en Big Business werken al jaren met elkaar samen in een poging om het MKB totaal te slopen. Dit gebeurt door enorm zware lasten voor het MKB gecombineerd met geldontwaarding. Maar volgens socialist Peter Kwint is het de schuld van datzelfde MKB dat ze niet willen dat het minimumloon te hoog wordt. Want hij weet meer van ondernemen dan zij.
De socialist Peter Kwint oreert weer eens op X (voorheen Twitter) dat ondernemers heel erg slechte mensen zijn. Volgens hem richten ze hun bedrijven bewust zo in dat hun eigen werknemers in armoede leven. Want blijkbaar vinden ondernemers het fijn om te zien dat hun werknemers niet of nauwelijks rondkomen en altijd in de financiële zorgen zitten. Of zoiets.

Maar wat zegt het over je verdienmodel als je alleen rond kunt komen als je werknemers in armoede leven?

WNL Op Zondag
WNL Op Zondag
@WNLOpZondag

Volgens voorzitter van @VNONCW @IngridThijssen is een verhoging van het minimumloon 'desastreus' voor het mkb. Meer verhoging "kan het mkb echt niet dragen, ze kunnen het niet kwijt in hun prijs en het betekent dat het mkb eraan kapot gaat". #WNL

855
Reply
Kwint doet deze knettergekke uitspraak omdat ondernemersvereniging VNONCW niet wil dat het minimumloon omhoog gaat. En dat vindt Kwint belachelijk. Het minimumloon is volgens hem namelijk veel te laag om van te kunnen leven.
Maar eigenlijk is het minimumloon niet 'te laag.' Nee. Wat er dan wél aan de hand is? De geldontwaarding en de lasten zijn te hoog voor het minimumloon. Het leven wordt te duur, elke maand weer, en de belastingen zijn te hoog (ook accijnzen en dergelijke) om van te kunnen leven als je een minimumloon hebt.
Je denkt dat dit een woordspelletje is, maar dat is het niet.
Het houdt namelijk in dat de oplossing voor dit probleem niet te vinden is in het verhogen van het minimumloon. Dat verhoogt de kosten voor het MKB alleen maar verder, wat inhoudt dat nog meer kleine en middelgrote bedrijven op de schop gaan, en hun werknemers werkloos worden - of, als bedrijven wel overleven, dat ze dan een deel van het personeelsbestand ontslaan.
Nee, de oplossing is dat de lasten verlicht moeten worden. Het minimumloon is niet afdoende omdat mensen te veel belasting betalen en omdat de prijzen te veel stijgen. Daar moet de oplossing dus in gevonden worden. De belastingen moeten omlaag, en snel een beetje. De accijnzen moeten omlaag, en wel meteen.

Viezigheid

Kwint weet dit ook. Hij weet beter dan wie ook dat het minimumloon te weinig is om van te leven, maar dat het tegelijk ook het maximale dat het MBK kan betalen is omdat de politiek jarenlang een wanstaltig beleid heeft gevoerd. Een politiek waar meneer sinds jaar en dag deel van uitmaakt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we waar de politiek en Big Business mee bezig zijn - en we verzetten er fel tegen. Wij staan pal voor het MKB... maar dit betekent dat we JOUW STEUN nodig hebben. Want alleen met jouw hulp kunnen we Big Government en Big Business bestrijden. Doneer daarom aan DDS en help ons pal te staan voor het MKB!
Er is bewust een situatie gecreëerd met continu stijgende lasten en geldontwaarding - dit gebeurt in samenspraak en samenwerking met Big Business, want zij kunnen de stijgende loonkosten wél dragen, zeker als dit tot het failliet leidt van het MKB, wat Big Business extra klanten en dus extra geld oplevert.
De politiek én de echt grote bedrijven spelen hier een ongekend vies spel - en dan gooien types als Kwint ook nog eens olie op het vuur door MKB eigenaren en hun loyale personeel bewust tegen elkaar op te zetten.
Weet je wat je dan bent?
Een lul. En niet zo'n kleine ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten