Daags na arrestatiebevel Poetin krijgt ICC miljoenen cadeau

Daags na arrestatiebevel Poetin krijgt ICC miljoenen cadeau

Dilan Yesilgoz. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

In het leven en zeker in de politiek moet je altijd het geld volgen als je wilt weten waarom bepaalde dingen gebeuren. Als je die regel serieus neemt zie je altijd heel snel en gemakkelijk waarom bepaalde mensen en organisaties bepaalde dingen doen.

Dat geldt niet minder voor het Internationaal Strafhof. Case in point: de media berichten heel blij dat bij een ‘congres in Londen,’ georganiseerd door het Verenigd Koninkrijk en Nederland (jawel, door ons kabinet!), een flink aantal landen geld heeft beloofd aan het ICC. Dat geld moet dan gebruikt worden om “bewijs te verzamelen” van Russische oorlogsmisdaden.

Wil je verder lezen? Neem dan een betaald abonnement op mijn nieuwsbrief. Betaald kun je artikelen lezen en podcasts luisteren die je nergens anders vindt. Deze inhoud is echt exclusief voor leden. Voor 5 euro per maand ben je al lid. Je kunt ook gratis lid worden, maar dan kun je elke dag slechts één artikel gratis lezen (hoewel natuurlijk beter dan niets. De reden dat ik SubStack gebruik? Daar kan ik dingen schrijven die vanwege Big Tech-dominantie gewoon niet op DDS zelf kunnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer