shutterstock 650158813

DDS Podcast 12: over Rusland en het gevaarlijke spel van de NAVO en EU in Oekraïne

Buitenlandfeb 22 2022, 9:04
In de podcast van vandaag behandel ik maar één onderwerp, namelijk de situatie in het oosten van Oekraïne. Westerse media papegaaien braaf de talking points van Westerse regeringen. Maar is dat wel eerlijk?
De vraag stellen is hem beantwoorden. Elk land moet de territoriale integriteit van andere landen respecteren. Juist. Maar de NAVO heeft deze situatie zelf veroorzaakt door de beloftes aan Rusland na het einde van de Sovjet-Unie bewust, keer op keer, te schenden. Iedereen wist dat Moskou het niet kon accepteren dat het omringd zou gaan worden door de NAVO met een militaire aanwezigheid in de Baltische Staten, andere Oost-Europese landen... en nu mogelijk zelfs in Oekraïne.
Je kunt ook naar de podcast luisteren op Apple Podcasts, Spreaker, of Audible.
De twee kaarten waar ik over spreek:
https://twitter.com/ragipsoylu/status/1496018205021773825
En deze:
https://twitter.com/MichaelvdGalien/status/1495990127973355520
Tenslotte is hier de officiële verklaring van Eric Zemmour:
https://twitter.com/ZemmourEric/status/1495896711184752653
Waar dit (aldus mijn high school French) op neerkomt is:
1. Rusland schaadt de territoriale integriteit van Oekraïne dus hij veroordeelt de erkenning van de twee Republieken van Donbass
2. Maar hij vindt ook dat de NAVO het zelf veroorzaakt heeft door steeds meer naar het Oosten te bewegen, waardoor de veiligheid van Rusland in het geding komt. En de EU doet dat ook.
Daarom stelt hij voor dat als hij de verkiezingen wint, dat hij onderhandelingen wil gaan voeren met als inzet:
1. Een belofte aan Rusland dat er opgehouden wordt met de uitbreiding van de NAVO
2. In ruil voor een oplossing voor het territoriale conflict in Oekraïne
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten