Verkiezingstijd: Mark Rutte wil zich bewijzen als staatsman en stapt live op televisie op vanwege "paranoia Poetin"

Verkiezingstijd: Mark Rutte wil zich bewijzen als staatsman en stapt live op televisie op vanwege "paranoia Poetin"

Premier Mark Rutte is maandagavond live in de uitzending van talkshow Jinek vertrokken vanwege actuele ontwikkelingen rond Oekraïne. Hoewel de samenkomst van ontwikkelingen haast niet te scripten valt, zal het campagneteam van de VVD heugelijk in haar handjes hebben geknepen. De uitzending van Jinek was namelijk al bijna afgelopen toen Rutte opstapte vanwege een naar eigen zeggen "paranoia Poetin".

"Ik vind het ongemakkelijk om hier langer te blijven zitten", zei Rutte om vervolgens live op televisie op te stappen. Rutte had best ook nog wel een paar minuten kunnen blijven zitten, maar het kwam hem en zijn campagneteam natuurlijk goed uit om alle kijkers van Jinek even te laten zien dat Rutte een echte staatsman zou zijn.

De ogenschijnlijke (spontane) campagnestunt heeft in ieder geval gewerkt, want alle media -inclusief De Dagelijkse Standaard- hebben er inmiddels over geschreven. Op woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De VVD moet alle zeilen bijzetten om electoraal gezien op gelijke hoogte te blijven met de lokale partijen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Volgens Rutte zet de Russische president Vladimir Poetin de regering van Oekraïne weg als een dictatuur. Volgens Rutte is dat geenszins het geval en heeft Oekraïne een gekozen regering. "Dat is nogal verschillend met de situatie in Rusland. [...] En die president (Poetin, red.) kondigt een vredesmissie aan", aldus de premier bij Jinek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties