world war 3 1

De tikkende tijdbom: Derde Wereldoorlog doomt sneller op aan de horizon dan wij denken

Buitenlandmrt 21 , 19:00
Terwijl Europa zich nog altijd in een sluimerende staat van ontkenning bevindt, tikken de klokken van de doem sneller dan velen durven te erkennen. Dat is niet op het gebied van klimaatsverandering maar met een grootschalige oorlog met Rusland. De dreiging van een Derde Wereldoorlog, een scenario waarbij Rusland en de NAVO lijnrecht tegenover elkaar komen te staan, is angstaanjagend reëel. Recentelijke analyses en waarschuwingen van het Institute for the Study of War onthullen een schrikbeeld: Rusland maakt zich klaar voor een grootschalige confrontatie met het Westen.
De tekenen zijn alom aanwezig: van financiële stabilisatie tot militaire herstructureringen, Poetin zet alles op alles. De Russische oorlogsmachine, die in de coulissen draait op volle toeren, lijkt klaar om in de komende jaren zijn tanden te laten zien. En het Westen? Dat lijkt verlamd door de complexiteit van de eigen politieke spelletjes, onwillig of onbekwaam om de ernst van de situatie in te zien.
Het is niet alleen een kwestie van geopolitieke schermutselingen; het is een voorspel op een tragedie die ons allen kan raken. De achteloosheid waarmee de dreiging soms wordt weggewuifd, getuigt van een diepgewortelde naïviteit. De waarschuwingen uit Denemarken en Polen, over Russische ambities om al in 2026 of 2027 de NAVO uit te dagen, mogen niet in de wind worden geslagen. Het is daarom echt van belang dat we gaan investeren in onze defensie. Alleen een krachtig defensieapparaat kan Poetin op andere gedachten. Deze situatie heeft het Westen natuurlijk wel aan zichzelf te danken door met de NAVO naar het Oosten uitbreiden. De Russen hebben dit als een vernedering ervaren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Het is tijd om de hoofden uit het zand te trekken en de realiteit onder ogen te zien: de voorbereidingen voor een mogelijk conflict op lange termijn zijn in volle gang. Laten we hopen dat het nog niet te laat is. De diplomatie moet nu overuren gaan draaien om deze catastrofe af te wenden. Deze uitgestoken hand moet echt uit het Westen komen om Rusland op andere gedachten te brengen. Als het Westen niet een andere koers gaat varen dan komen we op ramkoers met de Russen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten