shutterstock 1623191254

Democratische rebel Tulsi Gabbard verlaat haar partij: 'Het is nu een oorlogshitsende elitaire kliek'

Buitenlandokt 15 2022, 16:06
In 2020 deed Tulsi Gabbard een gooi naar de presidentiële nominatie van haar partij, de Democratische Partij. Ze maakte toen duidelijk dat ze weinig fiducie had in zowel Joe Biden als Donald Trump. En eigenlijk weinig in de hele democratische elite. Maar nu is ze nóg minder positief over de mensen die bij 'haar club' zitten. Ze is er dan ook helemaal uitgestapt en roept andere Democratische kiezers op de partij ook de rug toe te keren.
Van 2013 tot 2021 zat Gabbard voor de Democratische zat en voor haar thuiseiland Hawaii in het Huis van Afgevaardigden. Daarvoor zat ze in het Huis van Afgevaardigden van Hawaii zelf én diende ze als militair in Irak en daarna in Koeweit. Van 2013 tot 2016 was ze vervolgens voorzitter van het Democratisch National Comité, oftewel het hoogste bestuursorgaan van die partij. Daar hield ze mee op in 2016, toen ze Bernie Sanders steunde in diens poging president te worden.
Gedurende haar politieke carriere sprak Gabbard zich steeds vaker uit tegen Amerikaans imperialisme. Oftewel: tegen het wanstaltige, gewelddadige, imperialistische buitenlands beleid van Amerika dat, met behulp van het sterkste leger ter wereld een unipolaire wereld afdwingt en in staat houdt.
Dat leverde haar vaker kritiek op van het establishment van de Democratische Partij. Die bestaat immers uit haviken eersteklas. Kijk maar naar dat beest van een Hillary Clinton, Joe Biden, en zelfs naar 'Nobelprijswinnaar' Barack Obama, die op ongekend grote schaal onbemande drones inzette om mensen die hij als vijanden van zijn land zag naar het hiernamaals te schieten. Dat hierbij ook ontelbare gewone, onschuldige burgers omkwamen was hem om het even.
Hoe dan ook, in plaats van haar kritiek te matigen ging Gabbard er de laatste jaren alleen maar harder in. Ze was kritisch op het Ruslandbeleid van Washington, de onbeperkte steun voor Oekraïne, en zelfs op het belachelijke, vrijheidshatende coronabeleid. Dat kwam haar op veel haat te staan vanuit haar eigen partij... en heeft er nu in geresulteerd dat ze de Democratische Partij haar rug heeft toegekeerd.
In de show van voormalig Fox News-presentatrice Megyn Kelly vertelde Gabbard waarom ze deze stap uiteindelijk genomen heeft. Haar verhaal is, natuurlijk, volledig correct: de partij heeft háár feitelijk verraden. Want de club van Martin Luther King, John F. Kennedy, die streed voor de vrijheid van meningsuiting en burgerrechten, "die partij bestaat niet meer."
"Nee," zei Gabbard, "die partij staat nu onder de totale controle van een oorlogshitsende elitaire kliek." Dat is waarom zij is opgestapt en waarom ze nu álle Democratische kiezers vraagt om haar voorbeeld te volgen.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Het trieste is natuurlijk dat we in Nederland niet één of twee partijen hebben die er zo over denken... maar een hele horde kartelpartijen. GroenLinks, PvdA, D66, VVD, CDA, ChristenUnie, Volt en ga zo maar door; stuk voor stuk hebben ze dezelfde denkbeelden en doelen als de Democratische Partij in Amerika.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten