screen shot 2022 08 17 at 12

Wauw! Sywert van Lienden heeft gelijk: "Hoe kaan een Ghanees die z'n dochters mishandelt zo'n lage straf krijgen?'

Politiekokt 15 2022, 20:14
Sywert van Lienden heeft zich lange tijd buiten het publieke debat gehouden, maar hij is terug van weggeweest. En hoe. Want de jongeman levert dit keer zowaar harde maar terechte kritiek op het strafrechtsysteem in ons land. De reden? Een Ghanese nachtmerrievader kreeg maar 2 jaar gevangenisstraf... waarvan de helft voorwaardelijk. Dus ja, Sywert heeft zowaar gelijk.
Natuurlijk, Sywert van Lienden staan tegenwoordig vooral bekend als de man/afzetter van de mondkapjesdeal. Maar voor dat gebeurde had hij altijd duidelijke politieke meningen. Vaak in lijn met die van zijn partij, het CDA, maar soms ook niet.
Dat laatste is nu het geval. Want Sywert verbaast zich erover dat een vreselijke, duivelse, demonische, kwaadaardige 'vader' uit Ghana (maar in ons land wonende) twee jaar gevangenisstraf heeft gekregen, waarvan bijna de helft voorwaardelijk.
"Hoe kan deze Ghanees wegkomen met zo'n lage straf?" vraagt Sywert zich terecht af. "Dat dit zo lang heeft kunnen doorgaan, ondanks betrokkenheid kinderbescherming, zegt ook wat. Jaartje zitten - ondanks amper of geen verzachtende omstandigheden. Bizar."
Het verhaal is echt vreselijk. De man heeft twee dochters. Die mishandelde hij op de meest vreselijke wijze. Hij smeerde gember tussen de schaamlippen van de meisjes - of gemalen peper. Dat deed hij ook met hun open wonden. Hij ging los op ze met een dweilstok... computersnoeren... en stroomkabels. En hij sloeg ze regelmatig: met de hand, maar ook met bijvoorbeeld een riem.
Is dat dan alles? Nee. Oh nee. Nog lang niet. De Ghanees gooide ook nog urine over ze heen en vertelde ze vervolgens dat ze zich niet mochten schoonspoelen.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Wanstaltig. Vreselijk. Sywert heeft dus gelijk. Maar weet je wat de reactie van de Deuggemeente is op Twitter? Die keert zich tegen Van Lienden. Want hij zou 'bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten.'
Is Sywert een vreselijk ventje? Mjah. We gaan het zien met de rechtszaak. Het zou mij niet verbazen als het toch gecompliceerder in elkaar zit dan de overheid ons wil doen geloven. Maar zelfs als hij de belastingbetaler wél heeft opgelicht, dan nog heeft hij 100 procent gelijk wat deze zieke nepvader uit Ghana betreft. En die smerige Deugers die hem de maat nemen kunnen het heen en weer krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten