Dictatoriaal Twitter gooit Jordan B. Peterson eraf: 'Hij noemt Elliot Page bij haar oude naam, Ellen!'

Dictatoriaal Twitter gooit Jordan B. Peterson eraf: 'Hij noemt Elliot Page bij haar oude naam, Ellen!'

Jordan B. Peterson, de bekende Canadese psycholoog, is van Twitter gegooid omdat hij de euvele moed had a) de acteur/actrice Elliot Page bij zijn/haar oude naam Ellen te noemen, én omdat hij de arts die Elliots/Ellens borsten verwijderde beschuldigt van het plegen van een criminele daad. De borstenverwijdering diende namelijk geen enkel medisch doel.

Jaren geleden was er een heel bekende, mooie, en populaire actrice actief in Canada (het land waar ze geboren was) en Hollywood. Ik heb het over Ellen Page. Zo zag ze eruit toen we haar allemaal leerden kennen:

Dictatoriaal Twitter gooit Jordan B. Peterson eraf: 'Hij noemt Elliot Page bij haar oude naam, Ellen!'

Mooi he?

In de jaren daarna veranderde Ellen nogal. Ze ging door een diep dal. Had duidelijk psychologische problemen. Online kwam ze steeds feller uit de hoek. Op een gegeven moment kondigde ze aan dat ze lesbiënne was... en daarna ging ze nog een stap verder. Ze beweerde namelijk dat ze 'in het verkeerde lichaam' geboren was, en dat ze eigenlijk een man was.

Tegenwoordig wil Ellen graag Elliot genoemd worden, en wil ze dat we naar haar verwijzen als 'hij' of 'hem.' Niet zo lang geleden onderging Ellen / Elliot een operatie om haar/zijn borsten te verwijderen. Dat is gelukt. Ellen/Elliot is nu totaal plat van voren.

Jordan B. Peterson: 'Misdadig'

De in linkse kringen 'controversiële' klinisch psycholoog Jordan B. Peterson vindt daar het zijne van. Hij sprak zich hier duidelijk tegen uit. Hij noemde Ellen/Elliot "hem" op Twitter - een standpunt dat Peterson al langer huldigt is dat een man altijd een man blijft - en zei daarbij dat de arts die Page's borsten verwijderde ronduit misdadig bezig was.

"Kunt u zich de tijd nog herinneren dat Trots een zonde was? En Ellen Page heeft haar borsten laten verwijderen door een criminele arts."

Nadat Peterson dit tweette werd hij meteen geblokkeerd. Twitter stuurde hem een bericht: hij mag wel weer twitteren, maar alleen als hij deze specifieke tweet verwijderd. Zijn standpunt zou namelijk 'haatdragend' zijn, aldus zijn dochter Mikhaila:

Zij spreekt Elon Musk hier terecht op aan, want die zegt dat hij wil dat Twitter de vrijheid van meningsuiting van een ieder respecteert. De enige grens die hij accepteert is de grens die de wet stelt. Aangezien 'niet Woke genoeg' geen misdaad is volgens het wetboek van Strafrecht moet wat Peterson zei natuurlijk makkelijk kunnen.

Peterson wordt gesteund door gans niet-Woke Twitter

Peterson krijgt dan ook steun van veel niet-Woke-gekken, waaronder bijvoorbeeld de conservatieve auteur en denker Douglas Murray. Deze conservatief neemt het niet alleen op voor de psycholoog, maar gaat ook even los op de arts die Page 'geopereerd' heeft.

"Hey Twitter," schrijft Murray, "kan iemand bevestigen wat de toegestane voorwaarden zijn voor vrijwillige, volledig medisch onnodige dubbele borstamputaties? Het lijkt erop dat we het moeten weten namelijk."

Ook podcaster Dave Rubin staat achter Peterson. "De waanzin gaat door op Twitter," schrijft Rubin. "Jordan B. Peterson is geschorst voor deze tweet over Ellen Page. Hij vertelde me net dat hij de tweet 'nooit' zal verwijderen." Daarna doet hij een oproep aan mogelijk toekomstig Twitter-eigenaar Elon Musk om in te grijpen. Opvallend is trouwens dat Musk al sinds 21 juni niet getweet heeft. Daar is iets aan de hand. Maar wat?

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

De vrijheid van meningsuiting is overduidelijk nog steeds ver, ver, ver te zoeken op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties