Wybren van Haga: 'De stikstofhoax valt niet uit te leggen, boeren worden geruïneerd'

Wybren van Haga: 'De stikstofhoax valt niet uit te leggen, boeren worden geruïneerd'

Tijdens het debat over de stikstofcrisis en dan met name over 'de boerenprotesten' tegen de tirannieke plannen van het kabinet heeft Wybren van Haga (BVNL) hard uitgehaald naar het kabinet. "De stikstofhoax is niet uit te leggen," zei Van Haga. En "de boeren worden geruïneerd" voor een probleem dat feitelijk niet bestaat.

Het gaat er vanavond hard tegen hard aan toe in de Tweede Kamer. En dat is niet zo gek. Het hele partijkartel doet immers een tirannieke greep naar de macht; het is een machtsgreep die we eigenlijk nooit gezien hebben in de vaderlandse geschiedenis, zó ver gaat Rutte IV, gesteund door al die quasi-oppositiepartijen die feitelijk deel uitmaken van één en hetzelfde partijkartel.

Wybren van Haga (BVNL) nam dan ook geen blad voor de mond. "De Nederlandse boeren worden," zei hij, "door dit kabinet geruïneerd op basis van een niet-bestaand stikstofprobleem. Duizenden levens worden verwoest, gezinnen worden uit elkaar geslagen en het werk van generaties wordt verwoest."

Het is zo erg, ging hij verder, dat "verschillende boeren zich inmiddels hebben opgehangen." En, inderdaad, "het eigendomsrecht is inmiddels niets meer waard. Boerencultuur wordt gedemoniseerd, de overheid blijkt geen beschermer meer van de rechtsstaat."

Nu is de overheid dat natuurlijk nooit geweest - het was altijd een power play - maar nu is dat wel echt veel duidelijker dan ooit. Ze houden de schijn niet eens meer op.

"Het water staat de boeren aan de lippen en ze raken werkelijk alles kwijt," zei Van Haga daarop. "En de grote onrust en het onbegrip van onze boeren is dan ook logisch. Want als je niets meer te verliezen hebt, ben je tot alles in staat."

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Zo is het maar net. Daarom, zei Van Haga, is er ook maar één juiste manier om deze situatie te deëscaleren: de regering moet de waanzinnige stikstofplannen onmiddellijk in de prullenbak gooien. Er kan geen 'ja maar' zijn. Geen 'de boeren passen zich maar aan.' Het is de staat die een stap terug moet doen, en wel meteen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties