JA21 verraadt de boeren: gaat mee in het stikstofsprookje, maar wil wat 'meer ademruimte'

JA21 verraadt de boeren: gaat mee in het stikstofsprookje, maar wil wat 'meer ademruimte'

Joost Eerdmans. Bron: Screenshot Jinek / RTL.

Annabel Nanninga en Joost Eerdmans doen heel graag net alsof ze keihard achter de boeren staan, maar uit hun ideeën blijkt het tegendeel. JA21 komt vandaag namelijk met statements die feitelijk inhouden dat de partij het stikstofsprookje accepteert, ook accepteert dat boeren flink gepakt worden... maar ze willen slechts dat dit allemaal wat minder snel gaat dan wat het kartel wil. Zo. Dat zal de boeren helpen zeg! Jongejongejonge.

JA21 bewijst vandaag dat de partij gewoon een kartelpartij is die in de loop van de tijd de boeren kapot wil maken, net zoals VVD, CDA, ChristenUnie en D66 dat willen. Want Joost Eerdmans en co. pleiten er slechts voor dat alles wat 'langzamer' gaat, dat boeren meer "ademruimte" krijgen. Ondertussen accepteren ze de uitgangspunten van het stikstofsprookje wél. En die acceptatie kan uiteindelijk maar tot één resultaat leiden.

JA21 zegt voor een reparatiewet te pleiten. Wat dat inhoudt? "Gun de boeren meer tijd, versoepel de normen, en doe nauwkeurige metingen. Daarmee geef je de boeren ademruimte!" Lees maar:

Mensen, dit betekent in de praktijk dat de boeren het nog steeds moeten ontgelden. Het is alsof de overheid je vertelt dat je 80% belasting moet betalen... waarna een 'compromis' gemaakt wordt voor 75%. Dat compromis wordt dan gepusht alsof het een geweldig mild plan is. Of een ander voorbeeld: de veestapel hoeft niet ingekrompen te worden met 50% maar met, zeg, 33%. En dan niet in 5 jaar tijd, maar in 10 jaar tijd. In beide gevallen gaan veehouders er natuurlijk enorm op achteruit en kunnen ze hun bedrijf eigenlijk gewoon niet meer staande houden - tenzij ze de prijzen van zuivel/vlees zo enorm verhogen dat die 33% wordt goedgemaakt. Maar dat heeft dan natuurlijk weer als negatieve kant dat heel veel mensen dit soort voedingsmiddelen niet meer kunnen betalen.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Dit is steeds weer het probleem met JA21. Het enige wat deze partij wil is dat al die knettergekke globalistische plannen wat minder snel gaan. Dat is het enige wat deze partij wil 'bereiken.' Niet morgen al een harde tirannie, nee, maar pas overmorgen. En dat is dan 'winst.'

Wie trapt hier in vredesnaam nog in?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties