Filmpje! Caroline van der Plas veroordeelt actievoerende boeren: 'Blokkeer geen wegen!'

Filmpje! Caroline van der Plas veroordeelt actievoerende boeren: 'Blokkeer geen wegen!'

Het is zover. BBB-leider Caroline van der Plas bekent dan eindelijk echt kleur. Op het moment dat boeren harde acties voeren om hun voortbestaan af te dwingen keert zij zich namelijk tegen hen met als reden/excuus dat mensen zowaar iets van overlast kunnen ervaren door de demonstraties. Joh. Dat is nou juist de bedoeling ervan!

De vrouw die zegt dat ze pal staat voor onze boeren keert zich vandaag tegen ze omdat ze voor wat overlast zorgen op snelwegen. Dat vindt Caroline van der Plas van BBB totaal niet kunnen. Want ja, je mag wel actievoeren, maar dan alleen op zo'n manier dat niemand daar last van ervaart. Gebeurt dat wel, dan moet je heel snel ophouden. Ga maar ergens op een veldje netjes staan met een spandoek. Dat is 'actievoeren' op de manier die Van der Plas steunt.

Nee, dat is geen grap. Vandaag laat ze boeren namelijk weten dat ze moeten ophouden met hun "wilde acties."

"Blokkeer GEEN wegen"

"Boeren, ik sta achter jullie strijd voor jullie bestaansrecht en die strijd voer ik hier in de Tweede Kamer," zegt ze. En met "strijden" bedoelt ze natuurlijk dat ze af en toe naar de interruptiemicrofoon gaat om daar wat vragen te stellen. Dat is "strijden" in haar ogen. Dingen zeggen waar het kartel lak aan heeft en waar ze zo overheen walzen. Nou, nou, is wel even een heftige "strijd" hoor. Je wordt er misschien nog moe van ook!

"Voer actie, desnoods elke dag, maar blokkeer GEEN wegen en tref onze burgers niet!" gaat ze verder, waarbij ze een hilarisch onderscheid maakt tussen burgers en boeren, terwijl boeren toch echt óók burgers zijn.

Het doel van acties

Natuurlijk, dit is heel triest voor boeren die hun hoop hadden gesteld in BBB en Van der Plas. Maar het komt bepaald niet onverwacht voor mensen die de politiek op de voet volgen. Van der Plas probeert al vaker een wit voetje te halen bij het partijkartel. Dit is gewoon het eindresultaat daarvan.

De woorden van Van der Plas zijn natuurlijk niet alleen politiekcorrect tot en met, maar ook nog eens oliedom. Het nadrukkelijke doel van acties is immers om mensen ongemak te laten ervaren. Dat is nou juist een belangrijke component ervan. Doe je dat niet, dan is de kans dat er daadwerkelijk iets verandert namelijk nul. Andere "burgers" moeten ervan doordrongen worden hoe belangrijk dit is voor boeren, dat ze daar zelf ook last van krijgen, en moeten daardoor de noodzaak voelen om óók in actie te komen. Met vlaggetjes zwaaien op een boerenveld krijg je dat niet voor elkaar.

Zoals deze Twitteraar zegt: als je actievoert op zo'n manier dat niemand er last van heeft kun je het net zo goed helemaal achterwege laten.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Maar wat de veroordeling van Van der Plas nog problematischer maakt is dat ze dit doet op het moment dat een hashtag als "#trekkerterroristen" populair is op Twitter. Ze moet júíst nu opkomen voor boeren, ook als hun acties voor wat maatschappelijk ongemak zorgen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties