Op macht beluste Rutte waarschuwt onze boeren: 'Het is niet acceptabel wat jullie doen!'

Op macht beluste Rutte waarschuwt onze boeren: 'Het is niet acceptabel wat jullie doen!'

De walgelijke hypocriet Mark Rutte is totaal afwezig bij het debat over de toekomst van onze boeren, maar verschijnt opeens wel op tv om de boeren te waarschuwen voor het organiseren van daadwerkelijk effectieve acties. "Het is niet acceptabel in dit land om gevaarlijke situaties te laten staan of dat bestuurders worden geïntimideerd," aldus de man die de boerenstand totaal probeert weg te vagen.

Het demonstratierecht vindt Rutte zogenaamd heel belangrijk. Maar daarbij mag de wet dan niet met voeten worden getreden. "Dat kunnen wij nooit accepteren," zegt Rutte vandaag. "Het is niet acceptabel in dit land om gevaarlijke situaties te laten ontstaan of bestuurders te intimideren en dan te zeggen: ja, dat moet nou eenmaal, want we zijn aan het demonstreren."

Even voor de duidelijkheid: als de boeren niet op harde wijze een ander beleid afdwingen wordt de boerenstand in ons land met de grond gelijkgemaakt. Dat komt door het beleid van Mark Rutte en zijn kompanen. Ze moeten iets doen om hem te stoppen... En dan komt hij langs om ze te vertellen dat ze best mogen zeggen dat ze het niet leuk vinden wat hij doet, maar dat ze niet zo ver mogen gaan om daadwerkelijk voor ongemakkelijke situaties te zorgen. Dat vindt meneertje koekepeertje namelijk niet fijn.

Ongemak

Nou, lullo, dat is nou juist de bedoeling van de acties! Dat jij er ongemak door ervaart. En niet alleen jij, maar de hele maatschappij. Zo werkt dat met dit soort grootschalige demonstraties, stakingen, wilde acties, etc. Mensen moeten er namelijk totaal van doordrongen worden dat wat de regering doet onacceptabel is, en dat effect kun je alleen bereiken als mensen er zélf last van hebben. Het is dan de bedoeling dat zij vervolgens opstaan tegen de regering en zeggen: 'Los dit op, dit kan zo niet!'

Letterlijk elke demonstratie en staking van arbeiders in het verleden - onze ouders en grootouders, voor veel van ons! - heeft dat geprobeerd... en vaak lukte dat, wat ervoor zorgde dat arbeiders meer rechten kregen dan ooit tevoeren, en dat ze hun positie flink verbeterden ten opzichte van de positie zoals die ervoor was.

Dat gezeur over dat demonstraties, stakingen en acties wel "mogen" maar vooral niet voor "overlast" moeten zorgen is verzonnen dóór de zittende macht. Op die manier kunnen zij namelijk net doen alsof ze de klachten van het getroffen bevolkingsdeel serieus nemen, terwijl ze ondertussen lekker doen wat ze willen; terwijl ze dus doorgaan met de plannen die dat bevolkingsdeel ongenadig hard raken.

Dit is waarom Rutte en andere politici - waaronder Caroline van der Plas, walgelijk! - er zo op hameren dat acties vooral heel onschuldig moeten zijn en geen ongemak mogen opleveren voor wie dan ook. Het is puur en alleen om hun eigen positie én beleid te beschermen.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Je moet totaal achterlijk zijn als je als gewone burger daar in meegaat. Als mensen voor hun voortbestaan knokken - voor hun leefzekerheid, voor hun bedrijf, hun land, hun woning, hun gezin... hun hele leven! - dan is het natuurlijk totaal geschift om ze te vertellen dat ze alleen wat met een vlaggetje mogen zwaaien voor een stadhuis... waarna ze op tijd naar huis moeten, want bestuurders willen 's avonds wel van hun rust genieten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties