screen shot 2022 11 16 at 12

Districtsprocureur Manhattan verzet zich tegen inmenging in onderzoek naar voormalig President Donald Trump

Buitenlandmrt 24 2023, 17:30
De District Attorney van Manhattan, Alvin Bragg, heeft op donderdag een brief gepubliceerd waarin hij kritiek uit op afgevaardigde Jim Jordan en het ‘Judiciary Committee’ van het Huis van Afgevaardigden. Hij beschouwt hun inmenging in zijn onderzoek naar voormalig president Donald Trump als onredelijk. Bragg's kantoor kondigde aan dat het Trump zal onderzoeken voor vermeende schendingen van de strafwet van de staat New York.
Deze aankondiging komt nadat geruchten uitlekten dat Bragg van plan was Trump aan te klagen op criminele aanklachten, en Trump op zaterdag aankondigde dat hij verwachtte op dinsdag 21 maart gearresteerd te worden. Verschillende getuigen, waaronder voormalig advocaat van Trump Michael Cohen en collega-advocaat Robert Castello, hebben de afgelopen dagen voor de jury getuigd, wat leidt tot meer speculatie over de zaak.
Een brief van Cohen aan Trump, geschreven na de verkiezingen van 2016, geeft aan dat Trump, die wordt onderzocht voor het onjuist opnemen van betalingen aan pornoster Stormy Daniels via het kantoor van Cohen in de aanloop naar de verkiezingen, Cohen niet heeft terugbetaald voor die uitbetalingen.
Bragg reageerde op de brief van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden door te zeggen dat hun brief een "ongekende vraag naar een lopende lokale vervolging" vertegenwoordigt. Hij verklaarde verder dat het voldoen aan het verzoek zou "interfereren met de wetshandhaving" en een "onwettige inmenging in de soevereiniteit van New York" zou zijn.
De brief biedt geen inzicht in het onderzoek of de jury Trump zal gaan aanklagen. Als de jury Trump aanklaagt, zal het kantoor van de procureur-generaal volgens het document verplicht zijn om een aanzienlijke hoeveelheid informatie uit zijn bestanden aan de verdachte te verstrekken, zodat hij zich kan verdedigen.
Het onderzoek naar de vermeende schendingen van de strafwet van de staat New York door Trump loopt nog, en het is onduidelijk wanneer de jury zal beslissen of hij aangeklaagd zal worden. Niettemin suggereert de vrijgave van Bragg's brief dat hij vastbesloten is om aanklachten tegen de voormalige president te vervolgen en geen inmenging van buitenaf zal tolereren.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten