Donald Trump ziet mogelijke arrestatie vanwege "verkiezingsfraude" in 2016 als PR-mogelijkheid

Donald Trump ziet mogelijke arrestatie vanwege "verkiezingsfraude" in 2016 als PR-mogelijkheid

Buitenlandmaa 22, 19:00
Voormalig president Donald Trump maakt zich geen zorgen over de mogelijkheid om gearresteerd te worden voor verkiezingsfraude in 2016. Volgens The New York Times beschouwt hij de kans op een 'perp walk', waarbij hij in handboeien zou worden afgevoerd voor de camera's, zelfs als een mogelijk aantrekkelijke PR-mogelijkheid.
De perp walk, een praktijk waarbij de politie verdachten arresteert en ze in handboeien voor de camera's uit geleidt, is bekritiseerd omdat het de privacy rechten van de verdachten zou schenden. Ondanks Trumps vermeende enthousiasme voor een perp walk, geloven experts dat het onwaarschijnlijk is dat dit zal gebeuren als hij gearresteerd wordt. Bill Pickle, een voormalig agent van de Amerikaanse Secret Service, vertelde Insider dat Trump tijdens een arrestatie niet aan mogelijke bedreigingen zou worden blootgesteld. Hij zei ook dat het onwaarschijnlijk is dat Trump in handboeien wordt afgevoerd, omdat dit zijn mobiliteit zou beperken en zijn supporters zou kunnen provoceren.
Als Trump wordt aangeklaagd, moet hij mogelijk een ‘mugshot’ en DNA-monsters afstaan voor de politiedatabase. Hij laat de dreiging van een arrestatie echter niet zijn dagelijks leven beïnvloeden. The New York Times meldt dat hij is gespot terwijl hij zijn golfkarretje bestuurde en als DJ op een feest in Florida optrad.
Trumps advocaat, Joe Tacopina, zei dat zijn cliënt zich geen zorgen maakt over de aanklachten en zich richt op zijn peilingen. "Hij gaat over zijn dagelijkse leven, doet wat hij doet en geniet ervan dat hij in de peilingen lijkt te stijgen naarmate deze zaak vordert," zei Tacopina.
Als Trump wordt veroordeeld voor verkiezingsfraude en het betalen van zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels, zou hij tot vier jaar gevangenisstraf kunnen krijgen. Aanklagers in Manhattan onderzoeken de zaak en een ‘grand jury’ zal beslissen of hij wordt aangeklaagd. Als hij echter wordt gearresteerd, is het onwaarschijnlijk dat Trump de 'perp walk' krijgt die hij naar verluidt beschouwt als een mogelijke PR-kans.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten