4727364082 913da7e713 c

Ronald Plasterk: Politiek moet stikstofbeleid fundamenteel heroverwegen

Politiekmrt 24 2023, 18:30
In zijn column in de Telegraaf van vandaag betoogt Ronald Plasterk dat wie in paniek raakt over stikstof de natuur pas ervaart tijdens een duikvakantie op Bali. De recente verkiezingen leverden het laagste resultaat op voor D66 in 10 jaar, waarbij nieuwkomer BBB overweldigend won en de grootste partij werd in alle 12 provincies en de grootste fractie in de Senaat.
Plasterk was blij dat zijn gelijk is bewezen met de verkiezingsuitslag van 15 maart. De kiezer heeft het samengaan van PvdA en GL niet beloont. Hij stelt dat het goed zou zijn als de PvdA de fusie met GL heroverweegt. Ronald Plasterk is een groot tegenstander van de fusieplannen met GroenLinks. Na D66 heeft Plasterk namelijk een nog grotere hekel aan GroenLinks. GroenLinks is in zijn ogen rijk links.
Na de verkiezingen was er in veel reacties aanvankelijk een fase van ontkenning. Maar als de acceptatie begint, kan het de moeite waard zijn om de fusie van PvdA en GL te heroverwegen, aangezien kiezers die de natuur beter kennen, geneigd zijn om op BBB te stemmen. Ondanks beweringen dat de Nederlandse natuur aan het instorten is, is er significant wetenschappelijk bewijs dat het redelijk goed gaat.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Waar BBB, CDA en VVD het verhaal moeten vermijden dat de Nederlandse natuur in de problemen zit door stikstof, is het essentieel om het stikstofbeleid te heroverwegen en Stikstoffuik van natuurkundige en wetenschapsjournalist Arnout Jaspers te lezen. Ten slotte is het vermeldenswaard dat stikstof iets anders is dan CO2, en verzet tegen de stikstofplannen betekent niet noodzakelijkerwijs verzet tegen CO2-reductieplannen schrijft Plasterk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten