4096px donald trump at cpac 2014 3

Donald Trump hoopt op een televisiespektakel in de rechtbank: "Ongrondwettelijke schertsvertoning!"

Buitenlandnov 12 2023, 18:00
Voormalig president Trump">Donald Trump schuwt de schijnwerpers niet en heeft onlangs gepleit voor de rechtstreekse televisie-uitzending van zijn rechtszaak in Washington, waarin hij wordt beschuldigd van het belemmeren van de presidentsverkiezingen van 2020. Trump, bekend om zijn charismatische vermogen om de aandacht op zichzelf te vestigen, wil het Amerikaanse publiek ervan overtuigen dat de aanklachten tegen hem niet meer zijn dan een "ongrondwettelijke schertsvertoning" die nooit herhaald mag worden.
De aankondiging heeft echter vragen opgeroepen over de bereidheid van de rechters om deel te nemen aan wat mogelijk een historische rechtszaak zou kunnen worden, met een live uitzending die zou kunnen leiden tot een nog groter media circus. De advocaten van Trump beweren dat alleen een live-uitzending de "illegale en ongrondwettelijke" aard van de beschuldigingen tegen de voormalige president aan het licht kan brengen. Ze suggereren ook dat openbaar aanklager Jack Smith op de hoogte is van de ongegrondheid van de aanklachten en daarom de zaak liever "in het donker" wil voeren.
In de recente civiele rechtszaak van Trump in New York kregen kijkers al een voorproefje van de charismatische presidentskandidaat. Als voormalig reality-tv-ster probeerde Trump daar lange monologen af te steken die sterk deden denken aan campagnetoespraken, tot groot ongenoegen van de rechter.
Ondanks Trump's wens lijkt de kans op goedkeuring van het verzoek voor televisie-uitzending door rechter Tanya Chutkan klein. Zowel het Amerikaanse strafrecht als het hooggerechtshof verbiedt camera's in federale rechtszalen, waardoor het verzoek in strijd is met bestaande regels.
Eerder probeerde Trump tevergeefs rechter Chutkan te laten diskwalificeren, waarbij hij beweerde dat haar negatieve opmerkingen over de oud-president de zaak zouden "besmetten". De weg naar een televisiespektakel in de rechtszaal lijkt voorlopig dus nog onzeker.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten