mike pence 28704643336

Oud-vicepresident Mike Pence ziet af van Republikeinse kandidatuur: "Dit is niet mijn tijd"

Buitenlandokt 29 2023, 10:00
Voormalig vicepresident Mike Pence heeft aangekondigd dat hij zich terugtrekt als Republikeinse kandidaat voor de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dit nieuws bracht hij naar buiten tijdens een bijeenkomst van de Republikeinse Joodse Coalitie in Las Vegas. Pence verklaarde: "Dit is niet mijn tijd." Hij benadrukte zijn dankbaarheid voor de genade die hij heeft ervaren in zijn politieke carrière en gaf aan dat hij moedig voorwaarts gaat en nu wijzer een stap opzij zet.
Wat opmerkelijk is in Pence's aankondiging, is zijn positieve kijk op voormalig president Trump. Hij had geen spijt van zijn kandidatuur en bleef vastberaden om te strijden voor conservatieve waarden, zelfs buiten de presidentsverkiezingen. Hoewel Pence een van de prominente kandidaten was om Donald Trump uit te dagen voor de Republikeinse nominatie, is het duidelijk dat Trump's leiderschap binnen de partij onbetwistbaar blijft. Ron DeSantis, gouverneur van Florida, wordt misschien gezien als een mogelijke concurrent, maar de realiteit is dat Trump weer de kandidaat zal zijn.
Mike Pence diende als vicepresident onder Trump van 2017 tot 2021 en getuigde later in het proces rond de Capitool-bestorming in 2021. Ondanks verdeeldheid onder Trump-aanhangers, bleef Pence vasthouden aan zijn overtuiging dat hij zijn grondwettelijke plicht had vervuld. Dit werd hem bij veel Trump-stemmers niet in dank afgenomen, en zijn gooi naar het presidentschap was dan ook bij voorbaat al kansloos.
Met de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen die eind volgend jaar plaatsvinden, wordt het steeds duidelijker dat Trump de leidende Republikeinse kandidaat is. Dit voorspelt een boeiende verkiezingsstrijd tegen zittend president Joe Biden. De terugtrekking van Mike Pence onderstreept de krachtige en aanhoudende invloed van Donald Trump binnen de Republikeinse partij.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten