shutterstock 2149144425

Oekraïense functionaris betrokken bij Nord Stream sabotage: Plannen voor TurkStream ontdekt door MIVD

Politieknov 12 2023, 16:00
Recente onthullingen van de Washington Post hebben aan het licht gebracht dat een hooggeplaatste Oekraïense militaire functionaris met sterke banden met de inlichtingendiensten van het land een cruciale rol speelde bij de bomaanslag op de Nord Stream aardgasleidingen vorig jaar. De betreffende officier wordt direct gelinkt aan het militaire en veiligheidsleiderschap van Oekraïne. Bovendien heeft de Nederlandse militaire inlichtingendienst in 2022 informatie verkregen over plannen van Oekraïne om de ‘TurkStream’ in de Zwarte Zee te saboteren.
De Washington Post meldde dat de Oekraïense officier, die diepe banden heeft met de inlichtingendiensten van het land, een centrale rol speelde bij de bomaanslag op de Nord Stream-pijpleidingen. Deze aanval, die als gevaarlijk voor de Europese energie-infrastructuur wordt beschouwd, heeft geleid tot meerdere strafrechtelijke onderzoeken. De Verenigde Staten en Westerse landen hebben de actie veroordeeld als een directe aanval op Europa's energievoorziening.
In juni 2022 verkreeg de Nederlandse militaire inlichtingendienst informatie die wees op plannen van Oekraïne om de Nord Stream aan te vallen. De MIVD rapporteerde deze informatie aan de Amerikaanse CIA, waarbij de Verenigde Staten via een tussenpersoon aan Oekraïne lieten weten dat ze tegen een dergelijke operatie waren. Opmerkelijk genoeg meldde de MIVD ook dat de Oekraïners plannen hadden voor een aanval op een andere pijpleiding in de Zwarte Zee, genaamd TurkStream. De redenen waarom deze operatie nooit is uitgevoerd, blijven onduidelijk.
In oktober 2022 beweerde de Russische president Vladimir Poetin dat de Russische veiligheidsdiensten een Oekraïense aanval op TurkStream hadden voorkomen, maar er zijn weinig details bekendgemaakt en er zijn geen aanklachten ingediend.
Met terugwerkende kracht is het des te pijnlijker dat kabinetsleden, met D66'er Sjoerdsma voorop, zonder enige terughoudendheid hun steun uitspraken voor Oekraïne en er stellig van overtuigd waren dat de schuld bij Poetin lag. Nu er steeds meer bekend wordt over de sabotage van de Nord Stream en de (mislukte) plannen om ook de TurkStream in de Zwarte Zee te saboteren, lijkt het opvallend stil te blijven.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten