shutterstock 2149144425

Zelensky belooft verdere hervorming op weg naar EU-lidmaatschap: "Oekraïne zal deel uitmaken van de EU"

EUnov 08 2023, 15:00
De Oekraïense president Zelensky">Volodymyr Zelensky heeft de Europese Unie verzekerd van verdere hervormingen in zijn land. Deze aankondiging komt op een cruciaal moment, aangezien Oekraïne hoopt op een positief advies van de Europese Commissie om de onderhandelingen over het EU-lidmaatschap te beginnen. In december zullen de 27 EU-leiders tijdens de Europese top beslissen of ze akkoord gaan met dit advies, waarna de daadwerkelijke onderhandelingen van start kunnen gaan.
De toewijding van Oekraïne aan het Europese project werd benadrukt in de dagelijkse videoboodschap van Zelensky. Hij verklaarde dat Oekraïne actief bezig is met het opstellen van nieuwe wetten en het versterken van overheidsinstanties om zo de Europese normen te introduceren en te omarmen. "Oekraïne zal deel uitmaken van de EU," aldus Zelensky, die hiermee de vastberadenheid van zijn land onderstreepte om een integraal onderdeel te worden van de Europese Unie.
De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, bracht afgelopen zaterdag een bezoek aan Kyiv en gaf aan dat Oekraïne al aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt en bijna voldoet aan de voorwaarden voor de volgende stap naar het EU-lidmaatschap. Ze benadrukte dat Oekraïne "al veel meer dan 90 procent" van het vereiste werk heeft voltooid. De belangrijkste uitdagingen die nog moeten worden aangepakt, zijn de strijd tegen corruptie en de bescherming van de rechten van minderheden. Von der Leyen drukte echter haar vertrouwen uit in de vastberadenheid van Oekraïne en verklaarde: "Jullie kunnen het halen, en snel ook."
President Zelensky benadrukte dat het niet alleen een politieke stap is, maar ook een diepere betekenis heeft voor zijn land. Het lidmaatschap zou "economische veiligheid en sociale stabiliteit" met zich meebrengen. Dit impliceert dat de Europese belastingbetaler weer extra de portemonnee kan gaan trekken om een land in oorlog verder te gaan onderhouden.
De gretigheid waarmee zowel Zelensky als EU-kopstukken zoals von der Leyen de toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie pushen, is verontrustend te noemen en zorgt voor enige vraagtekens bij de haast die er nu gemaakt moet worden om dit te realiseren. Met de toetreding van Oekraïne halen we als Europa een hele hoop ellende in huis die niet valt te overzien.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten