shutterstock 2149144425

Langdurige loopgravenoorlog in Oekraïne onvermijdelijk: Steun voor Zelensky neemt verder af

EUnov 05 2023, 16:00
Met de winter voor de deur lijkt een langdurige loopgravenoorlog in Oekraïne onvermijdelijk te worden, terwijl de internationale steun aan Zelensky afneemt. Generaal Valery Zaluzhnyi, de opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, heeft in een opmerkelijk interview toegegeven dat het offensief muurvast zit. Hij vergeleek de situatie zelfs met de impasse die zich voordeed tijdens de Eerste Wereldoorlog, waarbij hij benadrukte dat het huidige technologische niveau een patstelling in de hand werkt. "Het is een feit dat wij alles zien wat de vijand doet, en zij zien alles wat wij doen," verduidelijkte hij, terwijl hij twijfel uitte over de mogelijkheid van een snelle doorbraak.
Een recente analyse door Center for Strategic and International Studies bevestigt de weinig indrukwekkende voortgang van het Oekraïense offensief. Zelfs op het hoogtepunt van hun zomeroffensief boekten Oekraïense troepen slechts een bescheiden gemiddelde dagelijkse winst van 90 meter aan het zuidelijke front.
Deze aanhoudende oorlog in Oekraïne heeft verstrekkende gevolgen, aangezien de aandacht van het Westen lijkt te verschuiven naar andere conflicten zoals die in het Midden-Oosten. Dit leidt tot toenemende zorgen bij de Oekraïense president Zelensky, die sterk afhankelijk is van de steun van Europese en Amerikaanse partners. Met de winter in aantocht tekent zich een somber scenario af voor Oekraïne, waar opnieuw veel soldaten worden ingezet in een strijd die onmogelijk te winnen valt.
De huidige machtsverhoudingen suggereren een langdurige loopgravenoorlog, wat Oekraïne in een benarde positie plaatst. Rusland heeft een bevolking die drie keer groter is en beschikt over een economie die tien keer groter is dan die van Oekraïne. Ondanks zware internationale sancties heeft Rusland erin geslaagd zijn wapenproductie op te voeren. Daarnaast lijkt Moskou weinig terughoudendheid te tonen in het inzetten van grote aantallen soldaten, terwijl Kyiv voorzichtiger is met het leven van zijn militairen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten