Donald Trump trapt presidentscampagne af: "Dankzij Joe Biden staan we aan de vooravond van WWIII"

Donald Trump trapt presidentscampagne af: "Dankzij Joe Biden staan we aan de vooravond van WWIII"

Buitenlandjan 29, 14:00
Donald Trump is afgelopen Zaterdag gestart met zijn presidentscampagne. De Voormalige Amerikaanse president die niet vies is van grote rally’s en veel spektakel deed dat nu voor zijn doen ingetogen. Zo’n 2 a 300 man waren aanwezig bij de aftrap van de Trump Campagne.
De 76-jarige Trump sprak in New Hampshire en South Carolina uit dat hij boos en vastberaden is. Opnieuw haalde Donald Trump de verkiezingsuitslagen van 2020 erbij die door veel Amerikanen en Trump aanhangers nog steeds in twijfel worden getrokken. Volgens Trump zijn de aankomende presidentsverkiezingen van groot belang en is het de laatste kans om het land te redden.
Er is vooralsnog minder steun vanuit de Republikeinse partij dan in 2020, verschillende bekende namen binnen de Republikeinse partij denken zelf ook na over een eventuele kandidaatstelling. Dat Trump concurrentie gaat krijgen lijkt dus onvermijdelijk. Volgens Trump zijn een aantal van hen geen goed nieuws voor de Republikeinse partij, de voormalig president noemt sommige van hen zelfs “nog gevaarlijker dan de Democraten”.
Verder was het verhaal van Trump het klassieke Trump-verhaal wat we al langer van hem kennen. Aan de ene kant komt het voor veel mensen vertrouwd over maar veel Amerikanen zijn ook nog afwachtend wat betreft de andere kandidaten. Mogelijk zou voormalig vicepresident Mike Pence zich kandidaat stellen en ook de populaire gouverneur van Florida Ron DeSantis denkt na over deelname.
De campagne van Trump richt zich in eerste instantie op de linkse elite in de Verenigde Staten. Zo spreekt Trump zich stevig uit tegen transtenderrechten en verzet hij zich tegen het groeiende marxisme in bijvoorbeeld het onderwijs. Ook haalt Trump hard uit naar de escalatie rondom de situatie in Oekraïne. Volgens Trump heeft de huidige president van Amerika Joe Biden de wereld dichterbij een 3e wereldoorlog gebracht en beloofd Trump de rust en vrede te herstellen wanneer hij opnieuw gekozen wordt als president van de Verenigde Staten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten