shutterstock 1381299164

Demonstratie Extinction Rebellion blijkt een stuk minder spectaculair dan de media doet voorkomen

Binnenlandjan 29 2023, 13:00
De A12 stond gisteren afgeladen vol met fanatieke klimaatremonstranten. Zo’n 1000 mensen waren op de been om aandacht te vragen voor klimaatverandering.
Nou ja, dat is tenminste wat Extinction Rebellion zelf beweert via Twitter. Het geeft nogal een vertekend beeld, op andere foto’s is namelijk duidelijk te zien dat het er hooguit een paar honderd waren. De klimaatactie, of beter gezegd de illegale bezetting van de a12 die gisteren werd gehouden in Den Haag krijgt opvallend veel aandacht. Ook de bekende linkse BN’ertjes zoals een Dolf Jansen bijvoorbeeld zijn dan ook maar wat trots op hun Extinction Rebellion. Links gaat over het algemeen dan ook maar wat graag over op geweld en het verstoren van de openbare orde.
Die voorbeelden zijn inmiddels niet meer op twee handen te tellen en nemen ook steeds vaker extremere vormen aan. Ze plakken zich vast aan een talkshowtafel, aan een schilderij in een museum en nu is ook de A12 in Den Haag niet meer veilig. De (extreem) linkse media en politici genieten er met volle teugen van.
De politie heeft volgens Extinction Rebellion gebruik gemaakt van buitensporig geweld, bodycams uitgezet en nog een hele rits aan beschuldigingen die volgens hen niet te rechtvaardigen zijn. De demonstratie was illegaal, het verstoren van de openbare orde, idem dito. Goed werk dus van oom agent.
Tegelijkertijd grijpen diezelfde linkse media en politici maar wat graag het moment aan om polariserende teksten richting de boeren en de boerenprotesten van vorig jaar de wereld in te slingeren. De politie zou in vergelijking met de demonstratie van Extinction Rebellion de boeren veel milder hebben behandeld. Voor zover bekend is er gisteren niet op demonstranten geschoten en lopen de meeste, zo niet alle demonstranten inmiddels gewoon weer vrij rond. Totaal onnodig dus om de vergelijking met andere demonstraties te maken en daarmee onnodig verdere verdeeldheid te zaaien, iets waar linkse media en politici schijnbaar behoefte aan hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten