screen shot 2023 01 28 at 192503

Radicaal-links BIJ1 tweet vanaf hun ALV: "Solidariteit met de strijders van Extinction Rebellion!"

Politiekjan 28 2023, 20:00
De radicaal-linkse communisten en Woke-idealisten van BIJ1 hebben vanaf hun ALV een foto gemaakt voor de ecoterroristen van Extinction Rebellion met als boodschap: we staan pal achter jullie. Het is doodziek, maar dit gaat door voor 'normaal' in de geschifte wereld van BIJ1. Voor de goede orde doen ze ook nog eens een soort van black power-saluut erbij.
Zieliger dan dit wordt het niet: BIJ1'ers die vanaf hun ALV steun betuigen aan de radicale extremisten - om niet te zeggen ecoterroristen - van Extinction Rebellion. Maar ja, dat is echt wat er gebeurt. En ja, dat doen ze natuurlijk samen met de Black Power groet, die hilarisch genoeg ook wordt gebracht door roomblanke Nederlanders die nog witter zijn dan Casper the friendly ghost.
Een paar punten. Ten eerste zie je dat heel veel BIJ1-communisten een mondkapje op hebben. Dat is natuurlijk hilarisch. Geen normaal denkend mens doet daar nog aan. Misschien dat er mensen waren die een jaar of anderhalf geleden nog dachten dat het mogelijk nuttig was - of die het deden omdat het moest - maar tegenwoordig moet je echt totaal geschift zijn als je nog zo'n mondluier op doet.
Ten tweede is het nogal opmerkelijk dat ze allemaal een soort van Black Power dan wel communistisch saluut brengen. Die gebalde vuist. Nog niet zo lang geleden was dat echt 100% Black Power, maar misschien dat communistische gekken dat symbool nu gebruiken voor andere doeleinden, bijvoorbeeld om te signaleren dat ze enge stalinisten zijn en een vuist willen maken tegen de bourgeoisie. Ofzo. 
Het aparte is dat er in Den Haag momenteel gesproken wordt over het verbieden van partijen - als die een gevaar vormen voor de democratie dan wel rechtsstaat. Extinction Rebellion is natuurlijk gewoon een ecoterreurgroep die bij demonstraties andere mensen systematisch in gevaar brengt. Dat BIJ1 die club steunt betekent dat die partij dat soort wangedrag ook steunt.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
En dat betekent dat we onszelf de vraag moeten stellen: als die partijverbodwet er komt, moet BIJ1 dan niet razendsnel verboden worden? Iedereen denkt dat het tegen FVD gebruikt wordt, maar FVD is juist heel erg democratisch... en de partij wil de rechtsstaat juist herstellen. Dit in tegenstelling tot Extinction Rebellion en, blijkbaar, BIJ1.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten