shutterstock 1007210323

Doorgeslagen NCTV hield ook DDS in de gaten: 'Rechts-populistisch blog!'

Politiekmei 03 2022, 22:07
Niet alleen de PVV, FVD, DENK en BIJ1 werden door de NCTV in de gaten gehouden. Datzelfde gold voor uw favoriete nieuws- en opinie website. Jawel: De Dagelijkse Standaard was ook - hoe zullen we het noemen? - onderwerp van focus bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. De vrije pers bestaat niet meer in dit land. Dit zijn ronduit Stasi-technieken, zegt DDS' eigen verslaggever Kenneth Steffers.
Vandaag werd bekend dat de NCTV jarenlang veel te ver is gegaan en achter de schermen oppositiepartijen zwart heeft gemaakt. De PVV werd beschuldigd van het "radicaliseren" van kiezers, DENK werd een spreekbuis genoemd van salafisten, FVD werd weggezet als gevaarlijk, en ook BIJ1 moest eraan geloven. 

NCTV: De Dagelijkse Standaard polariseert en is rechts-populistisch

Het is te walgelijk voor woorden, maar ook De Dagelijkse Standaard (DDS) is door de NCTV in de gaten gehouden. De focus op DDS was te vergelijken met die op de PVV, DENK, FVD en BIJ1. Uw favoriete website werd meerdere keren genoemd in de documenten van de NCTV; documenten waarin er 'gewaarschuwd' wordt tegen 'radicalisering' en 'polarisatie.'
In de documenten die nu zijn vrijgegeven na een Wob-verzoek wordt er steeds weer naar DDS verwezen als "het rechts-populistische blog." Daarbij wordt er voortdurend op gewezen dat DDS vaak dezelfde standpunten inneemt als partijen als FVD en de PVV. Ook wordt er net gedaan alsof leden van "Erkenbrand" - een volgens de NCTV rechtsextremistische organisatie - een 'thuis' hebben gevonden op andere plekken, zoals bij PVV, FVD, GeenStijl en, jawel, DDS. We worden dus achter de schermen lekker even de donkerbruine hoek in geduwd.
Kijk maar:
De NCTV neemt het ons ook kwalijk dat we bij aanslagen en andersoortige misdrijven het zowaar soms hebben over de afkomst van de dader(s). Want blijkbaar is het verboden om dat te vermelden - en als je het wel doet, nou, dan moet de NCTV je heel goed in de gaten houden en anderen zelfs "waarschuwen" voor wat je schrijft.
Het is blijkbaar zelfs opzienbarend dat DDS "afkeurend reageert" op bekladdingen van de woning, het kantoor, of van posters van rechtse politici.
Het is zelfs zo triest gesteld met onze nationale terrorismebestrjiders (LOL) die eigenlijk gewoon linksradicale zeurpieten zijn dat het al 'verdacht' is als je geen fan bent van Alexander Pechtold. Dat is die linkse hater die zijn ex-vriendin tot een abortus dwong. Maar wee je gebeente als je het prima vindt dat hij even wordt afgezeken.
Ongelooflijk genoeg weet de NCTV zelfs naar ons uit te halen als we geweld veroordelen - ook als het gepleegd wordt door zogenaamd rechtse individuen. Want, oke, ja, we veroordelen extreemrechts maar "tegelijkertijd" zouden wij proberen "de acties van extreemrechts in de VS te bagatelliseren." Hoe? Nou, door ook te kijken naar geweld vanuit linkse hoek. We moeten dus iets zeggen van extreemrechts geweld.- wat we ook altijd doen - maar als we ook iets vinden van extreemlinks geweld, dan zijn we alsnog heel eng enzo.
En zo is er nog wat meer. Het is duidelijk hoe de NCTV over ons denkt én anderen over ons probeert te laten denken - mensen in posities van macht.
Het goede nieuws is dat De Dagelijkse Standaard niet alleen staat. Ik noemde eerder al oppositiepartijen die verketterd worden door de NCTV. Maar ook GeenStijl, De Telegraaf en zelfs TPO moeten het ontgelden. Onze roze vrienden schreven daar vandaag al dit bericht over. Lezen verplicht.

Informatie gedeeld

Een inlichtingendienst - want dat is feitelijk hoe de NCTV opereert - houdt de eigen Nederlandse pers in de gaten en maakt ons vervolgens ook nog even zwart. Oh, en om het nóg erger te maken is óók bekend geworden dat de NCTV informatie ook deelde met ministers de politie, en zelfs met buitenlandse inlichtingendiensten. Of dat ook is gebeurd met de info over DDS (en GeenStijl, Telegraaf en TPO) is nog niet helemaal duidelijk, maar je gaat natuurlijk uit van het ergste.

Het is met geen pen te beschrijven. Nu blijkt dat de NCTV die bagger over de PVV aan buitenlandse inlichtingendiensten heeft verstrekt. Dat is laster. Bovendien is het zeer onzuiver dat de NCTV die over beveiliging gaat, zich een oordeel aanmeet over de te beveiligen personen.

Image
2.0K
Reply

Aanval op de persvrijheid

Het moge duidelijk zijn dat dit niets meer of minder dan een regelrechte aanval is op de vrije pers. Dit zijn Stasi-praktijken.
Onze eigen Kenneth Steffers reageert logischerwijs verbolgen. "Dit," zegt hij, "is het grootste gevaar voor de persvrijheid in Nederland. Niet journalisten die op straat worden aangevallen (overigens zelf nooit last van gehad), maar geheime diensten die de vrije pers monitoren."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Alle documenten van de grote Wob-actie kunnen hier gelezen worden. Het moge duidelijk zijn wat de conclusie is: een doorgeslagen NCTV hield oppositiepartijen én kritische media in de gaten die wel past in een dictatoriale staat, maar niet in een democratische, vrije samenleving. Als hier geen minister voor opstapt weet je dus in wat voor land Nederlanders tegenwoordig écht leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten