Kijk! Caroline van der Plas pakt Nilüfer Gündogan aan: 'Leg mij niet uit wat ik moet vinden!'

Politiekjan 29 2023, 9:00
Tijdens het debat over het excuus voor het slavernijverleden stond Nilüfer Gündogan op om Caroline van der Plas een harde sneer te geven. Volgens Gündogan was Van der Plas namelijk niet empathisch genoeg wat betreft de slavernij en de gevolgen ervan voor generaties die nu in leven zijn. Nou, zei Van der Plas daarop, dat is onzin. En Gündogan moet echt ophouden haar op te leggen "wat ik moet vinden!" Zo is het.
Als je zo luistert naar Gündogan sta je op het punt om echte, serieuze hoofdpijn te krijgen. Kijk maar naar deze video. Gündogan probeert zo lief mogelijk te doen (dat valt haar zwaar, zie die kop erbij) om Van der Plas passief-agressief alsnog in een positie te praten waarin ze het belachelijke slavernijexcuus steunt.
Op een gegeven moment zei Van der Plas dat zowel Sylvana Simons als Gündogan haar lijken te vertellen "hoe ik hier mee om moet gaan. Maar ik doe dat op mijn tempo" (en we weten onderhand allemaal: dat temp ligt echt heel laag) "Ik doe dat op mij manier, ik doe dat met mijn woorden. En als je het er niet mee eens bent mag je me altijd op mijn woorden aanspreken.... Maar dat is volgens mij de manier waarop we hier in Nederland met elkaar moeten omgaan. En niet afdwingen wat je moet denken of wat je moet vinden."
Ja, zei Van der Plas, door met elkaar in gesprek te gaan leer je elkaar te begrijpen "en kom je nader tot elkaar." Maar, ging ze verder, "je moet ook kunnen concluderen, dat is helemaal niet erg, dat je zegt: agree to disagree, we zijn het eens dat we het gewoon niet eens zijn... Laat iedereen het gewoon op zijn eigen manier, op zijn eigen tempo [doen]."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Hilarisch genoeg ging Gündogan toen maar door over dat Van der Plas heel "empathisch" zou moeten zijn en mededogen zou moeten hebben met "nazaten van slaven." Maar dat is natuurlijk gekkigheid. Die "nazaten" zijn al vijf, zes generaties slaaf-vrij (en vaak zelfs langer dan dat, je hebt het mogelijk zelfs over zeven, acht, negen, en tien generaties omdat in die tijden natuurlijk ook slaven bevrijd werden, of vrijwillig door hun eigenaar, dan wel doordat de slaven vluchten). Het is volstrekt onzinnig om te beweren dat zwarte Nederlanders die nu leven "verdriet hebben" om de slavernij van hun over-over-overgrootouders (en verder weg).
Maar ja, helaas is Gündogan een Nederlandhater pur sang die elk mogelijk middel inzet om de Nederlandse nationale trots te ondermijnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten