20220125 Tweede Kamer Nilüfer Gündogan Volt 800x600

Nilüfer Gündogan woest op Pepijn van Houwelingen: 'Fascist, hopelijk kom je voor de rechter!'

Politieksep 25 2022, 8:21
Opperdeuger Nilüfer Gündogan is witheet van woede. Sterker nog, ze is zo boos dat deze tolerante (bleh) dame wil dat Pepijn van Houwelingen zich voor een rechter moet verantwoorden voor een mening die haar niet pleziert. Wat nou vrijheid van meningsuiting?
FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen deelde onlangs een foto van minister Ernst Kuipers met een SDG-vlag. Dat zijn de Social Development Goals van de VN en het WEF; de radicaal-linkse doelen die alleen bereikt kunnen worden door de vrijheid van mensen extreem in te perken en de hele wereld te veranderen in 1984 van George Orwell.
Om dat punt te maken zette Van Houwelingen daar een afbeelding naast van Kuipers met de nazivlag. "De facade en de werkelijkheid," schreef hij daarbij:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Je kunt daar heel veel dingen van vinden. Je kunt, bijvoorbeeld, denken dat Van Houwelingen overdrijft. Of je kunt denken dat hij een punt heeft omdat de SDG-vlag in jouw ogen voor het kwaad staat en het nazisme natuurlijk ook. Of je kunt vinden dat dit nergens op slaat. En dan is er nog de mogelijkheid dat je het vreselijk vindt en je diep beledigd voelt.
Dat kan allemaal. Dat hoort bij de vrijheid van meningsuiting. Soms zegt en doet iemand dingen waar anderen aanstoot aan nemen.
Alleen lopen er in Den Haag tegenwoordig heel wat sujetten rond die denken dat als zij zich beledigd denken te voelen, dat de 'dader' van een uitspraak dan juridisch gestraft moet worden.
Kom er maar in Nilüfer Gündogan, onafhankelijk Kamerlid omdat ze zich bij Volt als een stalinist gedroeg en iedereen tegen zich in het harnas joeg:
"Hardcore fascisten grijpen iedere gelegenheid voor de hakenkruis aan," stelt ze. "Hopelijk mag je dit aan de recht uitleggen. Zum kotzen."
Wat je hier dus ziet is dat een vrouw die zich zelf als een "hardcore fascist" gedraagt een ander zo noemt. Een geweldig staaltje projectie, natuurlijk. Deze gek wil dat onwelgevallige meningen letterlijk bestraft worden door een rechter. Met een boete, met gevangenisstraf, zeg het maar. Maar er moet straf op staan.
En dat niet alleen, maar terwijl ze standpunt inneemt beschuldigt ze Van Houwelingen zelf van het zijn van een nazi. Ze is boos omdat Van Houwelingen die vergelijking maakt wat betreft Kuipers. Dat mag niet. Dat is geschift. Dat gaat veel te ver. Dat is nodeloos kwetsend.
Maar vervolgens mag ze dat zelf wél doen over Van Houwelingen en zijn partij.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dit is de zieke manier waarop de Deugers opereren. Er geldt één soort regels voor hen, en een ander soort regels voor alle mensen die ze niet vinden Deugen. Zij mogen alles maken, ze kunnen zeggen en roepen wat ze willen. Maar de Niet-Deugers, nou, die moeten hun bek houden. Zeggen ze wel iets dan willen ze zelfs het strafrecht inzetten om hen de mond te snoeren. Ze sturen ze nog net niet naar een strafkamp (hoewel ze dat ongetwijfeld op termijn óók gaan doen).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten