Een overwinning voor de mensheid: Amerikaans Hooggerechtshof schaft 'recht op abortus' af

Een overwinning voor de mensheid: Amerikaans Hooggerechtshof schaft 'recht op abortus' af

Geweldig nieuws uit Amerika: het Amerikaanse Hooggerechtshof (SCOTUS) heeft daar vandaag besloten dat het zogenaamde 'recht op abortus' geen grondwettelijk 'recht' is en dus niet bestaat. Daarmee wordt een foutieve beslissing van tientallen jaren geleden teruggedraaid (Roe v. Wade), en mogen staten zélf beslissen of ze abortus legaal willen maken ... of niet.

Het is werkelijk geweldig nieuws voor mensen die het recht op leven van álle mensen waarderen en respecteren. Want jarenlang zijn er in de VS letterlijk vele honderdduizenden ongeboren baby's van kant gemaakt door abortusdokters. Dat getal ligt al jaren tussen de 750.000 en 1 miljoen. Denk daar goed over na. Bijna 1 miljoen vermoorde baby's per jaar.

Walgelijk. Ronduit walgelijk.

Maar daar kan nu een einde aan komen. Want het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft een beslissing - Roe v. Wade - uit 1973 teruggedraaid. Die achterlijke beslissing stelde dat er zoiets was als een grondwettelijk 'recht op abortus.' Totaal geschift, want het document zegt niets over abortus, en abortus was tot 1973 illegaal, dus ook ten tijde van de instelling van de Grondwet. Het idee dat dit 'recht' zogenaamd gevonden kon worden in dat document is en was knettergek.

Door deze nieuwe beslissing - die gesteund wordt door een meerderheid van 6 van de 9 rechters - is Roe v. Wade dus ongedaan gemaakt. Geweldig.

De staat Missouri heeft deze uitspraak meteen aangegrepen om abortus illegaal te maken in de staat. Als vrouwen dus abortus willen plegen zullen ze moeten verhuizen naar een staat als New York of California - één van de linkse staten in het land die babymoord geweldig mooi vinden.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Het is een geweldige dag. Jammer genoeg niet voor Nederland, maar wel voor Amerika én voor de mensheid als geheel. Want hij die één leven redt, redt de hele mensheid.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer