shutterstock 2149752817

Elon Musk: 'Twitter komt heel snel met lange video's, audio, en artikelen - creators kunnen verdienen'

Buitenlandnov 06 2022, 8:53
Elon Musk laat weten dat er heel binnenkort al meteen grote veranderingen komen bij Twitter. Hij heeft zijn ingenieur erop gezet - die van Tesla én die van Twitter zelf - en ze werken de klok rond om Twitter te verbeteren. Zo kunnen Twitteraars al heel binnenkort lange video's en audio's op Twitter maken én zetten. En ja, er komt zelfs een regeling zodat creators kunnen gaan verdienen aan Twitter - net zoals dat nu het geval is op YouTube.
Twitter-eigenaar Elon Musk laat weten dat Twitter "heel spoedig de mogelijkheid krijgt om lange teksten toe te voegen aan Twitter, waardoor de absurde 'screenshots van notepads' niet meer nodig zijn."
Op Twitter heb je nu de idiote gewoonte dat lange teksten niet geschreven kunnen worden - ook niet als bijlage. In plaats daarvan schrijven mensen langere teksten op andere apps, maken ze daar een screenshot van, en uploaden ze die screenshot vervolgens als afbeelding. En als ze daar geen zin in hebben, dan maken ze een zogenaamde 'Twitterdraad' met 10-20 of zelfs 30 tweets achter elkaar.
Totaal geschift en ook totaal onnodig. Er is immers best een manier om gewoon lange teksten als een soort van bijlage toe te voegen aan tweets. Of zelfs om tweets zélf lang te kunnen maken met een "lees verder" optie.
Heel prima dus, en Musk is nog niet klaar. Want zodra dit kan - en lange video's en audio ook kunnen - gaat hij er ook voor zorgen dat zogenaamde 'content creators' geld kunnen verdienen op Twitter. Dus dan gaan we gewoon meedelen in de revenue. 
Schitterend nieuws, zeker voor mensen die geband of 'demonitized' zijn op YouTube. Denk aan een programma als Roddelpraat. Die kunnen straks gewoon hun hele video's direct in het Twitter-ecosysteem zetten en daar dan mee verdienen.
YouTube geeft creators op dit moment 55% van de ad revenue. Elon: "Dat kunnen wij verslaan." Met andere woorden, Musk denkt dat Twitter creators een hoger percentage kan geven. 60%. 65%. Misschien zelfs wel 70%. Dat betekent dus gewoon meer geld voor de creatives.
Wat betreft de lengte van video's: Twitter kan volgens Musk 'in het nieuwe Blue' (de regeling van 7,99 per maand die Musk al eerder aankondigde) video's van 42 minuten lang doen. Langere video's moeten opgebroken worden. Maar zelfs dat probleem wordt verholpen in een maand tijd. Dan kun je dus waarschijnlijk ook video's uploaden van, zeg, anderhalf uur ofzo.
Een ander punt waarop Twitter veel kritiek krijgt is 'Twitter search.' De zoekfunctie is vrij slecht. Ook daar zijn Musk en z'n team mee bezig. "Dat wordt pronto een heel stuk beter," schrijft de nieuwe CEO.
Als je dit allemaal zo beziet wil Musk de concurrentiestrijd dus aangaan met Facebook, Instagram, YouTube... en zelfs met Google Search.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
En zo zie je opeens dat Musk bezig is om zijn "Alles-In-Eén"-app te creëren. Hij heeft het daar al langer over. "X" gaat die app heten. Het houdt in dat je eigenlijk gewoon alles kunt doen in die ene app. Video's maken en kijken. Podcasts luisteren en uploaden. Met anderen communiceren a la Twitter. Nieuws lezen en nieuws schrijven/delen. En zelfs gamen en bankieren
Dit wordt heel interessant de komende 12 maanden. Musk gaat er nu vol voor om zo snel mogelijk de boel helemaal te veranderen en te moderniseren. Daar is wat kritiek op - 'het gaat zo veel te snel voor mensen!' - maar ik denk dat dit onjuist is. De huidige generatie Internetgebruikers is gewend aan continue veranderingen. Sterker nog, als er geen of weinig veranderingen zijn ('een grote update elke zes maanden) vervelen mensen zich.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten