Screen Shot 2022 09 09 at 132837

FIFA-voorzitter Infantino maakt smakeloze selfies bij de open kist van Braziliaanse voetballer Pelé

Buitenlandjan 04 2023, 17:00
Het jaar is nog maar net begonnen maar de eerste nominatie voor lul van het jaar is alvast bekend. FIFA-voorzitter Gianni Infantino vond het nodig om selfies te maken naast de open kist van de overleden voetbal legende Pelé. Dit leverde uiteraard een storm van kritiek op waar Infantino op zijn beurt dan weer niets van begrijpt.
Volgens vele is Pelé de beste voetballer ooit. De drievoudig WK-winnaar overleed vorige week op 82-jarige leeftijd. Het lichaam van de voetballegende is te bezoeken op het veld van zijn voormalige club Santos in São Paulo. Duizenden fans staan in de rij om hun respect te betuigen. Iets wat voor complete FIFA-lul infantino niet helemaal is gelukt.
De voorzitter van de FIFA vond het nodig om op enkele meters afstand van de kist van Pelé selfies te maken. Omstanders stonden met verbazing te kijken naar de actie van de FIFA-voorzitter. Ook op Social Media reageert men verontwaardigd. "Vuile viezerik."
Zoals zo vaak bij dit soort idioten is zelfreflectie ver te zoeken. Infantino is zich van geen kwaad bewust en noemt het een misverstand. In een statement op Instagram schrijft hij verbijsterd te zijn over de kritiek die hij over zich heen krijgt. “Familieleden en oud-ploeggenoten vroegen mij om foto's te nemen. Daar was ik erg door vereerd en natuurlijk deed ik dat meteen. Als behulpzaam zijn voor oud-ploeggenoten van Pelé me zoveel kritiek oplevert, dan incasseer ik die graag. En ik zal altijd behulpzaam blijven voor zij die bijgedragen hebben aan de geschiedenis van het voetbal.” Aldus Infantino.
Pelé heeft 24 uur lang opgebaard gelegen in het stadion van Santos. Ruim 230.000 mensen hebben een laatste eer gebracht aan de Braziliaanse voetballegende waaronder ook de President van Brazilië, Luiz Incácio Lula de Silva en dus ook de lul van het jaar Infantino.
De FIFA-voorzitter heeft eerder ook al opgeroepen om in ieder land een stadion te vernoemen naar de Braziliaanse voetballer. Het is de vraag welke Nederlands stadion de naam van Pelé gaat dragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten