Financial Times: ''Poetin wil niet meer onderhandelen met Oekraïne"

Financial Times: ''Poetin wil niet meer onderhandelen met Oekraïne"

Poetin is gekrenkt in zijn eer na het zinken van het Russische vlaggenschip Moskva en wil daarom niet meer met Oekraïne onderhandelen volgens de Financial Times. Professor Sven Biscop van de Universiteit Gent denkt dat ook: ''Poetin zal pas willen onderhandelen als alles vooraf al is beslist.” Dan gaat deze oorlog nog een tijd duren.

Dit is slecht nieuws voor de wereldvrede en vooral voor onze economie en huishoudboekje. Hoe langer deze oorlog blijft duren hoe groter de schaarste van bepaalde producten wordt en daardoor de prijzen stijgen. Dit voelen we allemaal in onze portemonnee. Bronnen melden aan de Financial Times dat Poetin er niet over peinst om met de Oekraïners te onderhandelen over vrede: ''Poetin gelooft wat hij de Russische televisie zelf opdroeg om dagelijks te verkondigen: we zijn de oorlog tegen de nazi’s in Oekraïne aan het winnen. Maar sinds het slagschip Moskva is gezonken, is Poetin alleen maar verblind door zijn drang om wraak te nemen. Praten met Oekraïne wil hij nu niet meer.”

''Ik geloof wat de Financial Times schrijft: op dit moment is een onderhandelde vrede inderdaad ver weg. Het heeft er alle schijn van dat Poetin momenteel liever eerst verder vecht tot hij nog meer terrein in Oekraïne heeft veroverd. Want het klopt wel dat hij sinds de Oekraïners zijn oorlogsschip troffen, hij een grotere prijs zal moeten kunnen tonen voordat de Russische bevolking kan zeggen: ja, we hebben die oorlog gewonnen.” zegt Professor Sven Biscop tegenover de Telegraaf.

De Russen en Oekraïners zijn volhardend omdat zij vaderlandsliefde kennen. Dit wordt dus een gebed zonder eind.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties