national assembly parisassemblee nationale ank kumar infosys limited 03

Frankrijk neemt controversiële immigratiewet aan: Buitenlanders worden gekort op hun uitkering

Buitenlanddec 20 2023, 16:00
De rechtse wind waait verder door Europa, waarbij er steeds meer kritiek ontstaat op de aanzienlijke instroom van asielzoekers. Zelfs in Frankrijk lijkt men nu de ernst van de situatie in te zien. Het Franse parlement keurde afgelopen dinsdag een immigratiewet goed, die, zoals te verwachten was, als omstreden wordt beschouwd.
Met deze nieuwe wet zouden buitenlanders een lagere uitkering ontvangen, een idee dat ook in Nederland niet zou misstaan. Het is noodzakelijk stappen te ondernemen om de instroom te beperken, en een cruciaal aspect hiervan is het minder aantrekkelijk maken van voorzieningen, iets wat de Fransen lijken te begrijpen.
De strengere regels, die de politieke verschuiving naar rechts in een groot deel van Europa weerspiegelen, hebben geleid tot ontevredenheid aan de linkerzijde van de regeringspartij Renaissance van president Emmanuel Macron. Er wordt zelfs gespeculeerd in Franse media over Renaissance-ministers die dreigen af te treden. Het betreft mogelijk minister van Volksgezondheid Aurelien Rousseau, minister van Hoger Onderwijs Sylvie Retailleau en minister van Huisvesting Patrice Vergriete.
Minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin, die het voortouw nam bij de wetgeving, waarschuwde afgelopen zondag dat als het wetsvoorstel niet zou worden aangenomen, Marine Le Pen, de leider van de rechtse partij Rassemblement National (RN), de presidentsverkiezingen van 2027 zou winnen. Le Pen reageerde "verheugd" op de goedkeuring van de wet en sprak van "ideologische vooruitgang, zelfs een ideologische overwinning."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Naar verwachting geeft Macron woensdag een televisie-interview naar aanleiding van de nieuwe immigratiewet. Na de verkiezingswinst van Geert Wilders in Nederland lijkt Le Pen ook op koers te liggen om aanzienlijke steun te krijgen bij de komende presidentsverkiezingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten