2011 Vladimir Putin Joe Biden

Gevaarlijke inmenging VS in Oekraïneoorlog, VS helpt Oekraïne met doden Russische generaals

Buitenlandmei 05 2022, 10:53
The New York Times meldt dat de VS Oekraïne helpt met het doden van Russische generaals. Deze inmenging in deze oorlog is een gevaarlijke cocktail met mogelijk grote gevolgen voor onze veiligheid. 
De Verenigde Staten hebben inlichtingen verstrekt over Russische eenheden die de Oekraïners in staat hebben gesteld om veel Russische generaals in de Oekraïneoorlog te doden, volgens hoge Amerikaanse ambtenaren. Oekraïne zegt dat ze ongeveer 12 generaals aan het front te hebben gedood. Deze gerichte hulp maakt deel uit van het beleid van de Biden-regering om actuele inlichtingen te verstrekken op het slagveld aan Oekraïne. Die inlichtingen omvatten ook verwachte Russische troepenbewegingen die zijn verzameld uit recente Amerikaanse beoordelingen van het strijdplan van het Kremlin voor de gevechten in de Donbas-regio in Oost-Oekraïne, aldus de woordvoerders vanuit het Witte Huis. Deze inmenging is weer het bewijs dat er een proxy oorlog bezig is tussen de VS (NAVO en Oekraïne) en Rusland
Deze proxy oorlog kan mogelijk gevolgen hebben voor onze veiligheid. Rusland kan deze laatste ontwikkeling zien als een directe inmenging in het conflict door de VS en haar NAVO bondgenoten. Dit is ook de reden dat de Biden-regering deze operatie geheim heeft willen houden. Toen de invasie in Oekraïne begon heeft de Russische president Vladimir Poetin laten weten nucleaire wapens in te zetten als middel om het Westen af te straffen bij directe inmenging in het conflict in Oekraïne. De Russen hebben gisteren nog geoefend in Kaliningrad om deze wapens snel en adequaat in te zetten.
Poetin lijkt niks verliezen te hebben. De Russen voelen zich vanaf de jaren 90 van de vorige eeuw vernederd door het Westen. Wij moeten daarom echt niet denken dat provocaties (stoere propaganda en wapenleveranties aan Oekraïne) gericht aan het adres van het Kremlin zonder gevolgen zullen blijven. Daarom hebben veel Nederlanders op deze Bevrijdingsdag gemengde gevoelens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten