7174939623 559c6d7bb3 c

Corendon is chaos op de luchthaven spuugzat en keert Schiphol de rug toe

Binnenlandmei 05 2022, 9:54
De reisorganisator Corendon is de chaos op Schiphol spuugzat. Onze nationale trots wordt al een langere tijd geteisterd door stakingen en onderbezetting. Corendon is de eerste luchtvaartmaatschappij die Schiphol om deze redenen gaat verlaten. Is dit een begin van een leegloop?
De directeur van Schiphol, Dick Benschop, heeft zijn excuses aangeboden voor de ontstane chaos. Benschop heeft ook belooft meer personeel aan te willen nemen én de lonen te verhogen om op deze wijze mensen te interesseren voor een baan op de luchthaven. De topmannen van Corendon, Steven van der Heijden en Atilay Uslu, lijken hier niet op te willen wachten. Het duo zegt vandaag tegenover de Telegraaf het volgende; „Als we hier worden weggejaagd, doordat er geen capaciteit of mensen voorhanden zijn, dan zullen we wel moeten uitwijken'' volgens van der Heijden. Uslu voegt daar aan toe; „Ik ken mensen die hier wonen en die zich niet meer aan dat circus op Schiphol wagen. Reizigers rijden liever iets verder dan drie uur in de rij te staan op Schiphol.”
Corendon wil graag uitbreiden maar dat lijkt op Schiphol niet te kunnen daarom moeten zij gaan uitwijken naar Zaventem (Brussel), Maastricht en Duitse luchthavens in de grensstreek. Veel Nederlanders vinden het geen probleem om twee á drie uur in de auto te zitten naar een luchthaven waar men goedkoop én op tijd vliegt. Schiphol heeft gewaarschuwd dat deze problemen ook in de zomer zullen aanhouden.
Onze nationale trots lijkt zo vergane glorie te worden. Veel grote luchtvaartmaatschappijen gaan dit nooit pikken. Dadelijk wordt Schiphol een simpele cityhopper luchthaven en moet men voor grote intercontinentale vluchten naar Parijs Charles de Gaulle en Londen Heathrow.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten