Goed nieuws! De gasprijs daalt door snellere vulling reserves in de EU

Goed nieuws! De gasprijs daalt door snellere vulling reserves in de EU

Eindelijk er gloort er wat hoop aan de horizon. Mogelijk gaan binnenkort de gasprijzen omlaag voor de consument. Dit gebeurt allemaal doordat Duitsland zijn gasvoorraden sneller vult dan verwacht.

De Europese aardgasprijzen zijn maandagmorgen flink gezakt. Dit geeft de burger moed. De prijs op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs daalde voorbeurs met 16 procent, tot 286 euro per megawattuur. Dit is belangrijk omdat Duitsland, de grootste economie van Europa namelijk goed voorbereid wil zijn op de komende winter.

De doelstelling van Duitsland om voor oktober 85 procent van de gasopslag te hebben gevuld, wordt naar verwachting in september al bereikt. Dit is goed nieuws omdat de levering van gas veel obstakels kent. Door de sancties tegen Rusland wordt er minder gas geleverd. De toekomstige leveringen via de gaspijpleiding Nord Stream tussen Rusland en Duitsland is uiterst onzeker, omdat die vanwege onderhoud stil komt te liggen. Daar komt nog bij dat de Noorse gasproductie kampt met storingen. Tot slot is de concurrentie op de markt voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) moordend. Dus deze meevaller is van harte welkom!

(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Regeringen in de EU hebben ook maatregelen genomen om de lasten voor onder andere huishoudens te verlichten. Daarvoor hebben zij 280 miljard euro opzijgezet. Alleen vertikt de Nederlandse regering om de burger tegemoet te komen. Hopelijk gaat dit snel veranderen als Tsjechië, de roulerend voorzitter van de Europese Unie de energieministers van EU-lidstaten bijeen roept om oplossingen voor alle lidstaten te bespreken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties