segers rutte

VVD en ChristenUnie liggen op ramkoers om asielakkoord

Politiekaug 29 2022, 11:00
Een kabinetscrisis hangt nog altijd in de lucht. Binnen de VVD en de ChristenUnie zijn ze ontevreden over het asielakkoord. De leden van beide partijen vinden dat het akkoord moet worden aangepast.
Veel VVD'ers vinden het asielakkoord een halfzacht akkoord terwijl de CU'ers er veel moeite mee hebben dat gezinshereniging wordt beperkt. Voor D66 is dit natuurlijk een heerlijke opsteker nog een bondgenoot in het kabinet die nog meer gelukszoekers naar Nederland wil halen. Het CDA zwijgt in alle toonaarden omdat die op verantwoordelijkheidsvakantie zijn. Iedereen die de historie kent van het CDA weet dat deze partij ook twee kampen kent, conservatieve hardliners met realiteitszin versus barmhartige gutmenschen. Dit heeft dus alle ingrediënten om uit te groeien tot een flinke aanvaring in het kabinet.
ChristenUnie leden hebben zondag een bommetje gedropt onder het asielakkoord. Op de dag des heren nog wel dan is het echt menens. Zij eisen van de partijtop dat de asielplannen van het kabinet worden teruggedraaid. Volgens hen zijn er "juridisch en moreel failliete beslissingen" genomen. In de brief roepen deze leden op een extra partijcongres. Deze leden bestaan uit veel gemeenteraadsleden en leden van jongerenbeweging Perspectief. Ze schrijven in de brief; "Wij kunnen als betrokken leden van onze mooie partij niet langer toezien."
Hoeveel gelukszoekers zullen deze farizeeërs inmiddels zelf in huis hebben genomen? Ik gok 0 omdat het lekker makkelijk lullen is zolang het niet in je achtertuin gebeurd. Binnen de VVD vinden ze dit asielakkoord juist een slechte deal. Het steekt de liberalen dat VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans beweert dat de ’dwang van tafel’ is. „Dat riekt naar het bedriegen van je inwoners. Die wet wordt gewoon voorbereid. Straks bestaat de mogelijkheid dat provincies – zoals nu ook gebeurt met statushouders – alle gemeentebesturen kunnen dwingen om onvergunde asielzoekers op te vangen. Dan verloopt dwang via de provinciale route'', aldus Leon van Noort, voorzitter van het VVD-netwerk Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk in de Telegraaf.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het wordt tijd dat de VVD top een keer toegeeft dat de VVD op asiel links af is geslagen. Premier Mark Rutte, heeft vrijdag beweerd dat een asielstop niet mogelijk is en we als land dan uit de EU zouden moeten stappen. „Dat terwijl in ons verkiezingsprogramma staat dat dat via een verdragsaanpassing wél kan. De premier spreekt ineens heel andere taal dan tijdens het lijsttrekkerschap”, zegt een VVD-bestuurder. Zullen de ogen nu eindelijk open gaan bij de VVD leden dat ze met een charlatan te maken hebben die met een dubbele tong spreekt en totaal niet handelt in het belang van Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten